Sivut

lauantai 14. lokakuuta 2017

Veneen nosto

Tänään olisi vuorossa veneen nostaminen. Öljyt ja suodattimet oli vaihdettu jo edellisenä viikonloppuna ja tänään olisi vuorossa nosto, pohjan pesu ja glykolien ajaminen. 

Lähdimme aamusta perheen kanssa Omenaan käymään ja matkalla kävin pistämässä lämmöt päälle veneellä sekä akut lataukseen. 

Omppureissun jälkeen perhe tiputti minut rantaan ja aloin valmistelemaan nostoa. Löysäsin vantit niin löysälle kun uskalsin ja keräilin kamoja paikalleen. 

Avuksi lupautunut Petteri tuli paikalle sovitusti tunti ennen H-hetkeä. Nautimme yhdet oluet veneellä ja ajelimme veneen nostopaikalle. Hannakin ehti paikalle nostoajankohdaksi ja toi tulessaan minulle yhden hampurilaisen, jonka söin kolmella haukulla kylmänä. Karttunen oli sovittuun aikaan paikalla ja koko nosto meni erittäin mukavasti. Sillä aikaa kun minä näytin Karttuselle pukin paikkaa, olivat Hanna ja Petteri jo kantaneet maston paikalleen ja irroittaneet Windexinkin. Tehokasta.

Petteri pesi painepesurilla pohjaa ja me Hannan kanssa ajeltiin glykolit koneeseen. Keli oli tosi märkä, eikä loppuja talvivalmisteluja viitsitty jäädä tekemään. Kuivukoot siinä nyt rauhassa, muilla hommilla ei olekaan enää kiire.

Koko homma paketissa noin puolessatoista tunnissa. Alkaa sujumaan !












1 kommentti:

  1. Hyvin näytti sujuvan tuo veneen nosto. Meidän tuttu on nyt myös hankkimassa vihdon venettä kesäksi. Heillä ei ennestään semmoista ole, mutta kauan ovat haaveilleet. Olisi mukava myös päästä seuraamaan, kun heidän vene nostetaan kesän jälkeen. https://www.gripmarine.fi/veneiden-nostot-ja-laskut

    VastaaPoista