Sivut

torstai 12. huhtikuuta 2018

Kausi lähenee alkuaan

Aurinko on jo mukavasti alkanut lämmittää ilmaa, mutta meri on vielä paksussa jäässä rannikolta. Pääsiäinen vietettiin perheen kanssa Kuusamossa, missä lunta oli melkein 70 cm. Kelit olivat paikallisen naapurin mukaan olleet koko ajan pakkasella marraskuusta asti. Hän vannoi, etteivät tiet hetkessä pehmenisi.

Kävi kuitenkin niin, että lähtöaamua edeltävä yö oli 4 astetta plussan puolella j vettäkin satoi tauotta. Tiet pehmenivät yhdessä yössä niin paljon, että mökin pihasta oli vaikeuksia päästä pois. Sutien ja puskien se kuitenkin onnistui.

Espoossa keli olikin Pääsiäisen jäkeisenä viikonloppuna jo varsin kesäinen ja päätin lähteä veneelle poistamaan pressuja. Satamassa oli kova kuhina ja kaikki tietysti hyvällä tuulella, koska kesän merkkejä oli jo paljon ilmassa.

Peitteitä poistaessani ylitseni lenteli naurolokkeja, kurkia, hanhia ja töyhtöhyyppiä. Ne tuskin ovat väärässä kesän tulon suhteen.

Ennen laskua täytyy normaaleiden rutiinien lisäksi vaihtaa vetolaitteen öljyt ja tilkitä ankkuriboxissa oleva huoltoluukku.

Kyllä lämmittää mieltä päästä taas venehommiin.

2 kommenttia:

  1. Jäät saisivat todella jo lähteä rannasta, täällä on kova polte merelle =D. Ihanaa kevättä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin ! Onneksi on pientä puuhattavaa veneellä ennen kauden alkua, niin pysyy mieli virkeänä.

      Poista