Sivut

lauantai 28. heinäkuuta 2018

Sakkelivisiitti

Päätettiin edellisiltana lähteä Sakkeliin grillaamaan Maijun, Eetun ja Eeron kanssa.

Kone piti omituista ääntä, eikä jäähdytysvettä tullut pakoputkesta kuin vähän. Aavistelin vikaa olevan impellerissä. Nostimme isopurjeen Epsin edessä ja päätin tutustua ongelmaan Sakkelissa. Tuulta oli aika reippaasti, joten isopurje siivitti meidät mukavaan 6 solmun vauhtiin. Enempää ei tarvittu. Mentiin Kytön kautta ja selällä tuuli ja aallot oliva melkoisia. Jiippiäkään ei uskaltanut tehdä kuin vendan kautta. Surffissa vauhti nousi hetkellisesti jopa 8.4 solmuun.

Menimme purjeilla aina Sakkelin laiturin eteen asti, missä laskimme purjeen. Ajattelin pitää konettelut minimissä varmuuden vuoksi. Rantauduttuamme komensin miehistön maalle, jotta saisin rauhassa tutkia koneen pulmaa. Impellerin kannen avattuani totesin siitä lähteneen kaikki "siivet". Varaosa onneksi löytyi ja sen vaihdettuani kone toimi taas moitteitta. Tuli hyvä fiilis, kun sai taas itse ratkaistua ongelman. Varosa oli Bilteman, joten sen kuntoa on varmasti hyvä seurata hieman.

Grillailimme kanaa, minihamppareita ja valkosipuliperunoita grillikatoksessa ja nautimme tuulen tuiverruksesta. Sakkelissa oli poikkeuksellisen paljon veneitä tällä kertaa. Ehkä 5 meidän lisäksi. Olisi ollut kiva jäädä viettämään iltaa muiden kanssa, mutta nuorison kiireiden takia jouduime syömisen jälkeen lähtemään kotimatkalle.

Aallokko oli sen verran hurjaa, että päätimme kiertää Pentalan toista kautta, joloin avovesiosuutta tulisi hieman vähemmän.

Kotimatkalla tuuli tuli suoraan päin pläsiä, joten ajelimme koneella koko matkan. Välillä vauhti putosi alle kahden solmun, sillä aallokko ja tuuli tuntui vaan yltyvän.

Kiva reissu ja nuorisokin viihtyi. Erityisesti silloin kun vesi lensi naamalle.

Kuvat unohtuivat kokonaan...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti