Sivut

tiistai 28. toukokuuta 2019

Ekat tiistaikisat

Ensimmäiset tiistaikisat vuorossa. En saanut ketään lähtemään kaveriksi kisoihin, joten päätin mennä yksin.

1-genoa keulille ja hyvissä ajoin lähtöalueelle hakemaan säätöjä ja tunnelmaa. Purje osoittautui hyväksi valinnaksi ja sillä startattaisiin.

Lähtö meni hyvin ja ilman spinnua+soolona sain lähteä radalle n. 4 min aikaisemmin kuin yleensä. Manuelle lähti minua muutama minuutti aiemmin.

Manuellen saavutin melko nopeasti ja vene kulki hyvin. Takaa tulevatkaan eivät näyttäneet juuri saavuttavan.

Tuulta riitti mukavasti n. Klo 8 asti, jonka jälkeen se loppui kokonaan. Hetken kelluttuani päätin luovuttaa leikin, koska illaksi oli vielä sovittua ohjelmaa. Laskin purjeet ja käynnistin koneen. Sillä hetkellä tuuli alkoi taas heräilemään ja muut veneet alkoivat liikkua. Harmitti.

Konettelin satamaan ja totesin että tuuli oli taas loppunut.

Kukaan kilpailijoista ei ehtinyt maaliin ajoissa, joten kaikille pelkät starttipisteet tästäkin kisasta.

Seuraavana päivänä olisi Westhouse-cupin kisat Jonnen veneellä.

29.5 Westhousecup

Reipasta tuulta ja 7 ukkoa kisoissa. Startti meni upeasti, eikä isommatkaan veneet saavuttaneet meitä. Spinnun nostamisessa hässäkkää, kun kesken kaiken sen nostin jostain syystä aukesi. Tässä kohtaa X ja Speculator pääsivät meistä ohi, koska spinnu jumitti veneen alla. Hetken rimpuiltuamme se saatiin sieltä kuitenkin ylös ja nostettuakin. Alkoi armoton takaa-ajo. Speculatorilla oli hässäkkää spinnun kanssa oikein huolella. Broachasivat, jonka seurauksena heiltä pääsi spinnun skuutti kokonaan irti. Spinnu liehui taivaalla pitkän aikaa, ennenkuin saivat sen uudestaan hallintaan.

X kuitenkin ehti ennen meitä maaliin n. 4 sekuunnin turvin, mutta koska heillä on pienempi LYS, voittivat tämän osakilpailun. NeaNora hienosti kisan 2.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti