Sivut

torstai 15. elokuuta 2019

Tiistikset 13.8

Yksinään reissussa. Hieman huolestutti lähteä, koska kone sammui edellisenä sunnuntaina, vaikkakin käynnistyi kyllä uudestaan.

Olin hyvissä ajoin liikkeellä ja ehdin kivasti käydä kokeilemassa valitsemaani purjesettiä ja säätöjä. Kaikki vaikutti hyvältä.

Sain hyvän startin ja ohitin Manuelle


n jo 2. portilla. Takaatulevatkaan eivät älyttömästi saavuttaneet ja olin reilusti muita edellä toisiksi uloimmalla kääntömerkillä menomatkalla.

Sitten alkoi tapahtua.... Sain vendassa vinssille melkoisen engelsmannin, joka ei sitten käsivoimin auennutkaan mihinkään, ei vaikka yritti toisella vinssillä koitti avittaa. Olin hankalassa paikassa mihinkään kikkailuun, koska muut tulivat vauhdilla kohti. Päätin jättää jisan kesken ja käynnistin koneen, jotta saisin jollain tapaa ohjauksen taas tottelemaan. Kone ei kauaa käynyt vaan teki samanlaisen stopin, kuin edellisenä sunnuntaina. Nyt alkoi jännittämään. Päätin katkaista puukolla keulan skuutin, että saisin purjeen laskettua. Se onnistuikin hyvin ja lähdin pelkän ison purjeen voimin kohti kotia.

Matkalla yritin perehtyä koneen ongelmaan ja koitin ilmata sitä, mutta ilmausruuvista en saanut löpöä tulemaan. Ongelma siis jo aika pitkälti selvitetty. Löpöä ei joko ole tai sen putki on tukossa. Polttoainemittari näytti 3/4 tankkia.. ?

Rantautuminen 2. reivatulla isolla meni tosi hienosti, vaikka hoidinkin koko homman yksinäni.

Jatkoin ongelmaan perehtymistä ja sain vielä Markolta lisää löpäkin, jotka kaadoin tankkiin. Ei vaikutusta.

Seuraavana päivänä jatkoin tutkiskeluja ja poltoaineletkun irroitettuani totesin, että se on tukossa. Imemisellä, eikä puhaltamisella ei ollut mitään vaikutusta.

Torstaina sain Touri Marinen Harrin käymäön veneellä ihmettelemässä asiaa. Paineilmalla töräytimme polttoaineletkun auki, joten diagnoosini oli ollut ihan oikea.

Uusi tankki polttoaineletkuineen menee siis hankintaan, koska vanhaa tankkia ei saa ilman koneen irroitusta pois. Samalla tulee yksinkertaistettua kokonaisuutta mukavasti.

Toivotaan, ettei tuki enää, ennen uuden tankin asennusta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti