Sivut

lauantai 6. kesäkuuta 2020

Sakkelin talkoot 6.6

Sakkelissa kevättalkoot, joihin olin lupautunut osallistua. Perjantaiksi ja sunnuntaiksi oli luvattu ok keliä, mutta lauantaille alkuviikosta jopa tosi paljon sadetta. Lähdettävä oli silti. Eero lupautui mukaan.
Päätettiin lähteä jo perjantaina, koska talkoot alkaisivat lauantaina klo 10 aikaan. 

Lähdettiin perjantaina viiden aikoihin Vespalla rantaan. Kamat olin vienyt jo aiemmin päivällä. Tuulta oli ehkä 6 m/s ja sjttelin olevan sopiva hetkinkokeilla reivausta ison osalta. Iso purj nostettiin 1. reivissä ja fokka keulille. Tasaista menoa tarjosi. Tuuli kuitenkin hyytyi ja reivi oli öian purettava. Mentiin ulkokautta kivassa kelissä.

Perillä oltiin joskus klo 19 aikoihin. Tehtiin ruokaa ja nautiskeltiin, kunnes oli aika mennä nukkumaan. Heräsin aamulla klo 5 ja totesin sateen alkaneen. Käänsin kylkeä ja jatkoin unia. Seuraava herätys oli klo 7 kun satoi todella kovaa. Kyljen kääntö uudestaan ja herätys klo 9.30 ?!? En muista koska olisin nukkunut moin pitkään viimeksi. Edelleen satoi.

Tehtiin veneessä aamupala ja kaivettiin sadekamppeet valmiiksi. Sade kuitenkin lakkasi tasan klo 10, kun talkoot alkoivat.

Talkoohommina oli puoden kaatos, halonhskkuuta, paskisten tyhjennystä, saunan seinän uusiminen ja yleistä siistimistä.

Eero teki myös ahkerasti hommia, vaikka välillä kävikin tauoilla veneessä.

Iltapäivällä syömisen jälkeen porukka siirtyi saunalle seinäprojektin pariin ja taivas alkoi jälleen tummua. Puoli tuntia odoteltuamme alkoi todella kova tuuli ja sade. Sade kesti reilutnpuoli tuntia, mutta tuuli jäi. Yöksi saareen jäi meidän lisäksi vain 2 venettä. Oltiin puuhamiehistön ja saari-isäntien kanssa talkoosaunassa, jonka jälkeen grillailtiin vielä katoksessa.

Aamulla roskakuorman ja merestä löytyneen lipun kanssa kotiin valmistautumaan asuntonäyttöön. Ei katsojia 😪


















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti