Sivut

keskiviikko 28. huhtikuuta 2021

Veneen lasku 26.4.2021

 Mitään suurempaa korjattavaa tms. ei viime kauden jäljiltä ollut. Normaalit keväthommat vaan. Huhtikuun alussa oli muutama tosi lämmin päivä, jolloin pääsi maalaamaan myrkyt veneen pohjaan. Samalla tuli varattua veneelle laskukin. Kylmä jaksohan sieltä vielä tuli ja luntakin satoi vielä useampana päivänä. Kävi mielessä, että tulikohan hätäiltyä laskun kanssa. Kovin paljon ei veneitä vielä ole laskertu, muta satama on täynnä touhua.


Laskupäivän yönä oli pakkasta, joten kävin jo aamusta pistämään patterit päälle veneeseen, josko helpottaisi starttausta. Kuivalla lähti kyllä silloin lämpinä ihan kivasti käyntiin.


Otimme taas Jannen Artinan kanssa yhteislaskun puolille päivin. Keli oli kylmä ja pilvinen. Ensin Jannen vene veteen ja sen perään omani. Kaikki meni kivasti ja konekon hörähti pienen suostuttelun jälkeen. Ajeltiin veneet vierekkäisille paikoille omaan laituriini ja ryhdyimme heti laskupäivänä virittelemään puomia ja purjeita paikoilleen. Omani sainkin täysin valmiiksi vielä samana iltana.


Jannen vene siirrettiin purjehtimalla Suomenojalta Klobbenille parin päibän päästä ja omaani pääsin testaamaan siitä seuraavana päivänä, kun kävin solona heittämässä pienen lenkin, nähdäkseni kaiken olevan myös purjeiden osalta kunnossa. Molempina päivinä puhalteli pohjoisesta, joten aallokkoa ei ollut ja vene kulki kivasti.


Tästä se alkaa, vuosi vuodelta aiemmin. Tänä vuonna kolme päivää aikaisemmin kuin edellisvuonna :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti