Sivut

lauantai 11. syyskuuta 2021

Mökillä 10-11.9.2021

Kiirettä on pukannut melkoisesti, mutta sopiva slotti veneilyyn löytyi pe-la retkelle. Purjehdittiin kivassa 5 m/s avotuulessa Pentalaan töiden ja koulun loppumisen jälkeen. Vene toimi hienosti ja rantautumisen jälkeen pistettiin lämppäri hommiin, millä veneeseen saatiin mukavat olosuhteet illaksi.

Pitkän tauon jälkeen pääsi vähän ulkoiluttamaan kameraakin. Olipa tehokkaasti unohtunut kaikki säädöt ym. Eiköhän ne muistu mieleen taas kun vähän altivoituu senkin homman kanssa.

Yöski lämppärin pystyi sammuttamaan, sillä ulkolämpötila oli yllättävän korkea (n.13C). Hyvin nukutun yön jälkeen pistettiin taas lämppäri hommiin ja aamupalan pystyikin nauttimaan ihan t-paidassa.

Lähdön hetkellä päälle iski tosi sankka sumu. Kotimatkasta ei olisi ilman plotteria tullut yhtään mitään. Suunnan pitäminen ilman näkyvyyttä oli yllättävän haastavaa. Veneitä oli sumusta huolimatta liikkeellä jonkun verran. Vaikka osalla oli kulkuvalotkin päällä, huomasi ne vasta parin veneenmitan päästä. Jännää hommaa. Onneksi kaikilla nopeudet olivat maltillisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti