Sivut

lauantai 9. huhtikuuta 2016

Fiilistelyä ennen veneen laskua

Olin sähköpostilla yhteydessä veneen omistajaan kertoakseni, että venepaikka on löytynyt. Samalla kysäisin josko hän olisi viikonloppuna menossa veneelle. Sovittiin, että hän laittaa viestiä mikäli on sinne menossa.

Keskimmäisellä tyttärelläni oli viikonloppuna tiukka futisturnaus Sonera Stadiumilla, joten aika oli tosi kortilla. Sunnuntai-aamuna sain kuitenkin sähköpostin, että veneen omistaja olisi menossa tekemään keväthommia veneelle heti aamusta. Vastasin välittömästi viestiin, että olisin tulossa.

Kaupanteon yhteydessä olimme sopineet, että aikaisempi omistaja korjaisi kaksi reistailevaa vinssiä, uusisi maston kehrät ja asentaisi lokin läpiviennin paikalleen. Muiden kevätkunnostushommien lisäksi.

Paikalle karauttaessani oli työkalut jo levitetty ja homma mukavasti käynnissä. Maston kehristä oli hommat aloitettu. Popniittien aukiporaus oli juuri meneillään. Ilma oli mitä mainoin ja lämpötila hyvässä nousussa. Juteltiin niitä näitä ja istuskeltiin sisätiloissa, minun kysellessä kaikkea mahdollista veneestä. Aika kuitenkin kului vauhdilla ja jouduin lähtemään jalkapallohommiin Töölön suuntaan. Sehän kannatti, sillä tyttäreni joukkue raivasi tiensä finaaliin asti ja kotiin lähdettiin kultamitalit kaulassa. Sovittuun luovutukseen on aikaa enää reilu kuukausi. Huhtikuussa kaikki viikonloput ovatkin jo aivan tukossa, joten aikataulu sopii meille paremmin kuin hyvin.

Sovimme samalla myös, että myyjä hoitaa veneen laskun ja siirron Herttoniemeen itsekseen ja minä tulen sitten mukaan rikaamaan venettä jonain sovittuna iltana. Siirtopurjehduksen Suomenojalle todettiin onnistuvan vaikka arki-iltana tarvittaessa.

Joitain veneitä näyttää olleen laskettu jo, joten kyllä se kesä sieltä tulee !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti