Sivut

torstai 7. huhtikuuta 2016

Venepaikka

Espoon kaupungin venepaikat tulevat sähköisen järjestelmän kautta hakuun 1. Pvä Maaliskuuta klo 8.00. Kiirehdin työpaikalle jätettyäni poikani esikoiluun ja ehdin kuin ehdinkin käynnistää tietokoneen ennen määräaikaa. Täytin nopeasti veneeni tiedot järjestelmään ja lähetin hakemuksen.

Soitin huhtikuun alussa venepaikoista vastaavalle virkamiehelle kysyäkseni hakemuksen tilaa. Kuulin olevani jonossa paikalla 105 ja hakemukseni saapuneen klo 8.01 määräpäivänä. Aika kärppänä saa olla, mikäli venepaikan haluaa. Sadan hujakoilla oleva jonotusnumero ei kuulemma ole mahdoton, mutta varmaksi eivät paikan saamista voineet luvata.

Aloin jo hieman huolestua tilanteesta, koska kaupat veneestä oli kuitenkin jo tehty.

Otin yhteyttä naapuriimme Jockeen, joka vastaa Suomenojalla toimiva venekerho Meritien laituripaikoista. Kuulin, että vapaita paikkoa meidän kokoluokan veneelle olisi. Sovimme, että hän pitää meille yhtä varattuna, joka oli sijainniltaankin aika hyvä. Peräpoijupaikka ja keula tuuleen vallitsevilla tuulilla.

Pari viikkoa asiaa mietittyäni ilmoitin naapurillemme, että ottaisin paikan. Todennäköisesti liitymme myös Meritie-venekerhoon. Kerholla on oma saarikohde Inkoon saaristossa, kilpailutoimintaa, junioritoimintaa ja veneilykoulutusta.

Asia pois päiväjärjestyksestä ! Nyt odotellaan veneen laskua ja siirtopurjehdusta kotisatamaamme Suomenojalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti