Sivut

perjantai 31. maaliskuuta 2017

Purjehduskesä 2017 lähestyy

Kevään merkkejä on jo havaittavissa. Leskenlehdet kukkivat, kyyhkyn kujerrusta kuuluu ja joutsenet palaavat. Kesä on oikeasti tulossa !

Talven aikana ajatukset ovat usein olleet veneilyssä, vaikkei venemessuja ja akkujen latausta tammikuussa lisäksi juuri mitään venejuttuja ole päässyt tekemäänkään. Maaliskuussa venejuttuja on jo selkeästi ollut enemmän. Kävin venekerhon järjestämässä takila-illassa, sekä venedieselkurssilla. Molemmat erottäin hyödyllisiä ja mukavia.

Kävin maaliskuun lopulla hommissa veneellä ja tarkastin impellerin kunnon ja uusin sekä moottorin, että vetolaitteen sinkit. Seuraavaksi olisi tarkoitus poistaa pressut veneen päältä ja tutkia aurinkopanelin toiminta. Jostain syystä latausvalo säätimessä ei pala. Virtaa on aina silti riittänyt.

Veneen laskemisen ajankohtaa en ole sen kummemmin miettinyt. Viikonloput ovat täynnä lasten harrastuksia +muita sovittuja hommia. Huhtikuun viimeisemä viikonloppuna oma kauteni kuitenkin viimeistään alkaa, sillä olen lähdössä kavereiden kanssa purjehdukselle Tokio II -veneellä. Tokio on 60-jalkainen alunperin Volvo Ocean Race -kisaan tehty vene, jolla teemme koko viikonlopun reissun Tallinna-Helsinki. Toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna taas Tallinnaan. Tällä kertaa Craftbeer -weekendiin. Josko sen jälkeen sitten veneilyä....

Saisi lämpötila vähän nousta, niin pääsisi puunaamaan veneen pohjan kuntoon. Sitten Vahtis olisi valmis vesillelaskuun. Odottavan aika on pitkä.

Talven aikana veneeseen liittyviä hankintoina Cobb-grilli ja Eerolle paukkuliivit.








1 kommentti:

  1. Se on todellakin uusi veneilykausi suorastaan ovella, jes jes jes. Täälläkin suunnitellaan jo kovasti kevään venehommia, samaa odotellaan, että ilma vähän lämpenisi. Pian päästään merelle. Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista