Sivut

tiistai 15. elokuuta 2017

Yksinpurjehduskisa 15.8

Ilma oli mitä mainioin. Aurinko paistoi ja vesillä tarkeni T-paidassa. Tuulta ei paljoa ollut luvattu, eikä sitä paljoa ollutkaan.

Seurallamme on kerran vuodessa yksinpurjehduskisa, mikä ei viime vuonna kerännyt mukaan kuin 3 venettä, koska sade. Silloin olin 2. Täksi vuodeksi sääntöjä oli sen verran muutettu, että apuna sai käyttää autopilottia. Kisassa taisi nyt olla mukana 7 venettä.

Lähtö kisaan meni suht nappiin ja saavutinkin Manuellen jo ennen ensimmäistä kiertopoijua. Sen jälkeen cruisailin sivutuulessa kohti toista kiertopoijua johtaen kisaa. Tämän jälkeen minua alettiinkin saavuttamaan jo oikein huolella ja paljon minun jälkeeni lähteneet veneet ohittivat minut kryssipätkällä vuorotellen. Ilmeisesti tein muutaman huonon vendan, koska nyt myös Merife (FE83) pyyhkäisi minusta ohi ja eroa tuli koko ajan todella paljon lisää. Nyt on todella mietiskelyn paikka vauhdin suhteen. Kahdessa viimeisessä kisassa vauhtia ei ole ollut ollenkaan. Ennen lomaa meni taas hienosti.

Manuelle jätti jossain vaiheessa kisan kesken ja itse lilluin maaliviivan yli viimeisenä. Kevyillä keleillä meillä on ennenkin ollut vaikeuksia pärjätä, mutta kun eroa Fe83-veneeseenkin tuli nyt aivan sikana, herää ajatus jostain muusta ongelmasta. Ehkä minulla on joku kalaverkko takertuneena kölissä tms. Täytyy sukeltaa katsomaan.

Kisassa oli tällä kertaa luoteistuuli, mikä tarkoitti tosi paljon avotuulia. Spinnuaa käyttäen olisin ehkä pärjännyt paremmin. Kun tuuli kisan lopussa loppui lähes kokonaan olivat isommat veneet jo maalissa. Siksi eroa tuli paljon.

Käytin kisan reitin ajamiseen melkolailla tasan 3 tuntia. Ei kuvia.

Huomenna taas gastiksi Westhouse Cup -kisoihin First 36,7:lla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti