Sivut

torstai 7. toukokuuta 2020

Iltareissu kaksin vaimon kanssa

Vaimo tuli töistä kotiin ja kysyi että lähdetäänkö purjehtimaan. Eipä tarvinnut kauaa asiaa miettiä, varsinkin kun tuultakin oli ihan kivasti tarjolla.

Purjeet nostettiin tiistaikisojen startista tutuksi tulleella paikalla ja matka jatkui pelkän ison turvin avotuulella kohti aavaa. Vauhtia saatiin puuskissa pelkällä isollakin yli 6 solmua.

Epsin edessä tuulen käytyä enemmän sivusta päätettiin nostaa myös fokka keulille. Hyvää kyytiä surffailtiin ja kertailtiin purjehdusjuttuja. Vaimolta tuli paljon kysymyksiä kaikenlaisista veneeseen liittyvistä jutuista, joista päättelin kiinnostuksen lajiin kasvaneen. Heittoa isompaan veneeseen vaihtamisestakin on alkanut kuulumaan harva se päivä :)

Kun käännyimme kohti Kytötä kääntyi tuulikin enemmän vastaiseksi ja saimmekin kokea ajoittain aika sporttistakin purjehdusta. Kaikki meni niin kivasti, ettemme kääntyneetkään vielä ennen Rövarenia kotia kohti, vaan kierrettiinkin koko Stora Härrö. Sakkelin edessä tuuli kävi taas myötäiseksi ja meno rauhoittui. Jos olisi ollut eväitä, eikä olisi ollut pakottavaa tarvetta mennä kotiin, olisi ollut mahtavaa jäädä Sakkeliin. Olisimme olleet nimittäin yksin. Vene ei kuitenkaan ole vielä ollenkaan varusteltu yöpymisiä varten. Lakanat, peitot, viltit, muonat, tankkivesi puuttuvat vielä kokonaan. Täytyypä ryhtyä varustelemaan pikimmiten.

Suomenojalle kurvatessamme tuuli taas yltyi ja purjeita laskiessamme keli oli varmaan illan kovin. Kaikki sujui kuitenkin rantautumista myöten mallikkaasti. Olipa kivaa !Ei kommentteja:

Lähetä kommentti