Sivut

torstai 13. toukokuuta 2021

Helatorstaiksi saareen

 Aivan mahtavat kelit luvassa Helatorstaiksi. Loppuperhe lähti mökille koiran kanssa ja me perheen miespuoliset päätettiin mennä Pentalaan. Eerolla olisi kuitenkin perjantaina koulua normaalisti ja torstai-iltana harkatkin. 


Uskomaton lämpöaalto valtasi koko suomen ennen toukokuun puolta väliä. Lämpöä oli +23 C. 


Purjeet nostettiin perinteisesti jo satamassa ja siitä matka lähti kivasti etenemään kohti määränpäätä. Keli oli niin hyvä ja vauhtiakin oli mukavasti, että päätimme mennä ulkokautta aina Kytölle asti ja puikata siitä sitten sisään. Tuuli oli lähes koko matkan idästä, eli takaa meille. Kiva näin. 


Kytön edustalla tuuli kuoli täysin n. 15 minuutiksi ja purjeet alkoivat hakkaamaan. Uskoimme kuitenkin sitkeästi tuulen vielä heräävän ja niinhän se tekikin. Hyvää vauhtia Sakkelin laiturin eteen, jossa purjeiden lasku ja tyylikäs rantautuminen. 


Hetken rannassa puuhasteltuamme saapuivat Anu ja Petteri viereemme ja muitakin veneitä alkoi kertymään. Ssatiin kuitenkin erinomainen saunavuoro varattua klo 19-20. Janne aj Artsi eivät ihan saunavuoroon ehtineet, joten saunoimme kahdestaan. Vesi oli selkeästi jo lämmennyt viikossakin, koska uimassa pystyi jo lyheyen hetken olemaankin. 


Illalla jutustelua muiden veneiden porukoiden kanssa nuotiolla ja grillailua. Pojat ajelivat ahkderasti kumiveneellä. Puolilta öin nukkumaan. 


Herättiin molemmat klo 8 aikoihin, enkä ollut koko yönä herännyt kertaakaan. Todella jees. Onneksi myöskään edellispäivänä saatu koronarokotus ei aiheuttanut itselläni mitään sivuoireita. Aamusta heti shortsikeli!


Pojat lähtivät aamupalan jälkeen kumiveneellä Kaken mökille Mosfjärdenin suuaukolle ja me Jannen kanssa tehtiin rauhallinen kierros Sakkeliniemen ympäri. 


Puolen päivän jälkeen kokka kohti kotia ulkokautta samaa reittiä noudatellen kuin olimme saapuneetkin. Tuulta ihan kivasti 7 m/s ja vene kulki hyvin. Purjeet alas vasta Suomenojan satama-altaassa ja siitä nappirantautuminen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti