Sivut

lauantai 8. toukokuuta 2021

Kauden ensimmäinen yöpymisreissu Pentalaan

Eeron kanssa reissuun. Lidlin kautta veneelle ja matkaan. Tarkoitus olla yksi yö Sakkelissa perinteisesti saunoen ja grillaillen.

Lähtö meni hienosti ja purjeet päätettiinn noataa Epsin sataman edessä. Eero piteli venettä vstatuuleen ja minä rivakasti nostamaan isoa. Nostin oli kuitenkin irronnut purjeesta, tai en ollut sitä kiinnittänyt ollenkaan ja sehän heilui sitten irrallaan saalinkien korkeudella. Hetki ihmeteltiin, että mitäs nyt tehdään. Päätin yrittää saada sen tarttumaan jontenkin spinnupuomiin, jolla juuri ja juuri siihen ylsin. Ei onnistunut aallokossa. Ajeltiin takaisin satamaan ja mastonosturille, missä pääsin sen kiipeämään takaisin alas. Uusi startti ja matka alkoi etenemään kivasti. Tuultakin oli varmaanvarmaan n. 7 m/s. Vene kulki kivasti.

Janne ja Aaron olivat jo mestoilla ja saunakin olisi jo tunnin kuluttua rantautumisesta. Aika jees.

Saunomisen ja uimisen jälkeen haettiin veneestä grillauskamat ja mentiin grillikatokselle valmistamaan hampurilaisia kitaroinnin luodessa tunnelmaa. Illan päätteksi vielä hetkeksi Jannen veneeseen kuuntelemaan musiikkia ja sitten nukkuman.

Vene pysyi lämppärin puoliteholla sopivan lämpöisenä, vaikka yöllä lämpötila olikin vain pari astetta plussalla.

Aamupalan jälkeen lähdimme kohti kotia, mutta jotenkin kummasti poijuhaat olivat sotkeutuneet niin pahasti toisiinsa, että meidän oli irroitettava liina poijuhaasta ja toivottava että Janne lähtiessään saisi sen vielä pelastettua. Onnistuihan se. Kotiin seilattiin I genoalla, milä tuulen voimistuessa oli turhan suuri. Kallistelua oli melkoisesti.

Kiva reissu anyways ! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti