Sivut

tiistai 9. toukokuuta 2017

Kauden ensimmäinen purjehdus omalla veneellä

Vene oli ollut laskettuna jo viikko sitten, eikä vielä ole ollut aikaa käydä yhtään purjehtimassa. Tulevia tiistai-kisoja ajatellen ajattelin, että tiistaisin mennään. En sen kummemmin lähtenyt kyselemään reissuun seuraa, vaan päätin mennä itsekseni. Sekin on nimittäin erittäin mukavaa. Saa olla totaalisen rauhassa ja keskittyä tekemiseensä. Maksimoin nautinnon vielä pistämällä keulille itseskuuttavan fokan.

Tuulta ei päivälle paljoa ollu tarjolla, mutta sen verran kuitenkin että purjehtimaan pystyisi. Satamasta lähtö meni mukavasti ja ajelin koneella sataman edustalle, missä sitten jo nostinkin purjeet. Taivaanrannasta osa oli pikimusta osa näytti aurinkoiselta. Melko nopeasti purjeiden nostamisen jälkeen alkoikin mieletön lumipyry, eikä näkyvyyttä juuri ollut. Naureskeli itsekseni, että on tämä hauskaa hommaa tässäkin kelissä.

Tuulen suunta vaihteli tosi paljon, kunnes hiljalleen asettui perus-lounaasta tulevaksi. Kryssien lähdin matkaan ja päätin iltapurjehdusreittini olevan jo perinteeksi muodostunut Miessaareen kiertäminen.

Ajoittain vauhtia oli jopa 6 solmua ! Yksi ilman mastoa ajellut purjevene oli liikkeellä, sekä Pelastuslaitoksen isompi alus, joka keikutti melkoisesti menoani Miessaaren takana. Optarijunnut sentään olivat uskaltautuneet merelle.

Laskin purjeet Vasikkasaaren salmen edessä ja ajelin koneella autopilotin avustamana kohti kotisatamaa. Koneella sekin on ihan käyttökelpoinen vehje, purjeilla mentäessä melko onneton pinnamies.

Sain autopilotin ohjatessa kuitenkin taas hoidettua purjeet pois kannelta ja pistettyä fendarit paikalleen. On se ihan kiva kaveri.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti