Sivut

torstai 4. toukokuuta 2017

Vene veteen

Olin edellispäivänä käynyt vielä varmistelemassa, että kaikki oli laskua varten kunnossa. Samalla olin päättänyt tutkia aurinkopaneliin liittyvän ongelman. Se ei nimittäin koko viime kaudellakaan ladannut hetkeäkään. Virtaa piisasi silti mukavasti. Irroittelin lataussäätimeen tulevat johdot ja totesin, että johtoa on kuorittu niin vähän ettei se saanut kosketusta. Purin johdon kuorta hieman enemmän ja kiinnitin takaisin. Heti lähti lataamaan.

Laskupäivälle sattui aivan mieletön ilma. Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja lämpöäkin oli n. 15 astetta.

Petteri ja Janne olivat luvanneet tulla jeesaamaan laskemisessa ja saapuipa paikalle myös vaimoni. Itse olin rannassa jo tuntia ennen sovittua laskuajankohtaa, joten ehdin mukavasti valmistelemaan keulaköydet ja fendarit valmiiksi. 

Mastoni oli ollut talven ajan peitetyssä mastotelineessä, josta kannoimme sen Petterin kanssa laskupaikalle jo valmiiksi n. 15 min. ennen sovittua laskuajankohtaa. 

Karttunen saapui paikalle lähes sovittuna ajankohtana ja koko laskuhässäkkä meni erittäin mukavasti. Kone hörähti tosi nopeasti käyntiin ja pääsimme ajamaan veneen omalle paikalleen G-laituriin. 

Ilma oli niin upea, että päätin jäädä veneelle touhuamaan jäljellä olevia hommia. Sainkin kiristettyä vanttiruuvit, ison purjeen paikalleen, kaidepehmusteet paikoilleen ja jotain muutakin pientä. 

Huomenna vielä vanttiruuvien sokkien teippaus ! Sen jälkeen vene on valmis ensimmäiseen varsinaiseen purjehdukseensa.

On tätä odotettukin !!


Olipa muuten mahtava kiinnitellä maston köydet oikeisinn köysilukkoihin ja oikeaan järjestykseen, koska olin syksyllä napannut niistä kuvat. Tässä kuvat tulevia vuosia varten:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti