Sivut

sunnuntai 17. kesäkuuta 2018

Retki Käärmesaareen

Ohjelmassa pikainen päiväpurjehdus Pasin ja Eeron kanssa. Illaksi täytyisi ehtiä vielä synttärijuhliin, sekä testaamaan Jannen uutta genaakkeria Espoonlahdelle. 

Starttailtiin tosi kevyessä tuulessa Suomenojalta ja nostetiin heti purjeet. Kryssiä rysäkarin suuntaan muiden ajellessa koneella. Pikkuhiljaa pääsimme kuitenkin etenemään aina Käärmesaarelle asti. Ajeltiin purjeilla melkein laituriin asti ja ryhdyimme katsomaan sopivaa poijupaikkaa. 

Paikka löytyi laiturin itäpuolelta todella läheltä rantaa, mutta veden ollessa tosi kirkas, arvioin että syvyys riittää. Sehän riitti ja vene saatiin laituriin. 

Kävimme juomassa limut rantakalliolla ja palasimme veneelle paistamaan croisantit nakilla ja jälkkäriksi vielä suklaadonitsit. 

Yritimme kotimatkalla leikkailla myötätuuleen, että edes jonkinlainen vauhti säilyisi, mutta melko nopeasti oli luovutettava ja loppumatka menikin sitten koneella. 

Synttäreille ajoissa, minkä jälkeen vielä Espoonlahdella Jannen Artinan uuta genaakkeria testaamaan. Eka nosto pieleen, mutta sen jälkeen onnistuttiin. Upea purje, missä pinta-alaa riittävästi. Parit jiipitkin testattiin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti