Sivut

tiistai 5. kesäkuuta 2018

Tiistaikisat 5.6

Nyt oli kisapäivälle luvattu mukavasti tuulta. Ennusteet näyttivät pitkin päivää 7-9 m/s tuulta, mutta jopa 16t m/s puuskista varoiteltiin. Koko päivän mietiskelin sopivaa purjevalintaa tuollaiseen keliin.

Kisaan oli lupautunut mukaan toinen Mikko, sekä Eeron fudiskaverin iskä Petrus, joka harkitsee kavereineen kimppaveneen ostoa.

Rantaan saavuttuamme tuuli ei tuntunut ollenkaan niin kovalta, kun ennusteissa oli puhuttu. Tuuli kuitenkin kävi pohjoisen puolelta, joten se ei täysin osuisi Suomenojan satamaan. Aaltoa tämä tuuli ei myöskään pääsisi juuri nostattamaan.

Ryhdyimme Petruksen kanssa valmistelemaan venettä ja valitsimme keulille fokan. Tuuli kuitenkin tuntui jopa laantuvan koko ajan ja juuri ennen lähtöä päädyimme vaihtamaan sen Genoa III-purjeeseen. Isoa saisi sitten tarvittaessa reivaamalla pienemmäksi. Alkumatka tulisi menemään avotuulilla, jolloin vähän isoillakin räteillä pärjäisi kyllä. Spinnun käyttö ei käynyt edes mielessä :)

Tämän illan kisassa ei ollut kuin 4 venettä. Me, Eowyn, Aida ja Manuelle. Lieneekö muita keli säikyttäneen.

Startti meni tosi nappiin tällä kertaa ja lähdimme raivoisasti ajamaan takaa ennen meitä lähtenyttä Manuellea. Saimme viriteltyä virsikirjan, jonka avulla vauhtimme oli koko ajan 6-7 solmun välillä ja ero Manuelleen väheni reipasta vauhtia.

Ulkona tuulta olikin sitten ihan reilusti ja saimme kallistusta melkoisesti, tässä kohtaa pienempikin keulapurje olisi riittänyt, mutta kyllä III genoallakin vielä selvisi. Muutama broachaus puuskissa kuitenkin saatiin aikaiseksi, mutta niissä emme kovin paljon aikaa menettänyt.

Kun viimeiseltä kiertomerkiltä käännyimme takaisin kohti maalia, huomasin isopurjeesta lähteneen jossain vauhdikkaassa jiipissä 5 ratsastajaa. Ei auttanut kuin kiristää ison falli maksimikireyteen ja toivoa, ettei pieni muodon menetys söisi liikaa kryssikulmaamme kotimatkalla.

Kryssi kotisatamaan oli todellista urheilupurjehdusta lukuisine vendoineen ja broachailuineen. Meillä peräsimen pito näytti pysyvän kuitenkin huomattavasti kilpakumppaneita paremmin, jotka broachailivat tiheään tahtiin takanamme.

Eowyn saavutti meitä koko ajan, mutta aika paljon ennen maaliintuloa oli kuitenkin jo selvää, että jos paikat kestäisivät, tulisimme tämän kisan voittamaan.

Niihnhän siinä kävi, että Vahtis oli maalissa 2 min 30 sekuntia ennen Eowynia ja nappasi tästä kisasta selkeän voiton.

Ratsastajat sain hoidettua heti seuraavana päivänä Bremeristä takaisin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti