Sivut

tiistai 11. syyskuuta 2018

Tiistaikisat 11.9, 2.sija.

Kisoihin oli luvattu meille sopivaa reilumpaa tuulta 9 m/s. ja puuskat jopa 15 m/s. Tällainen keli sopii Finnflyerille mainioisti ja usein näillä keleillä on parhaiten pärjättykin. Pettymys rantaan saapuessa oli kuitenkin suuri, sillä tuulta ei ollut lähellekään tällaisia lukemia. Valitsin keulille kuitenkin vahvasta kankaasta tehdyn Genoa III-purjeen, joka on reiluilla keleillä pelannut hyvin. Siitä saa myös tehoa pois tarvittaessa hyvin.

Miehistönä tänään Marko ja meitsi.

Starttiviivalle ehdittin nipinnapin. Tuuli oli oli alkuun tosi mietoa ja monta kertaa mielessä kävi ajatus siitä, että tuliko sittenkin valittua alimitoitetut purjeet. Keli kuitenkin reipastui, kun päästiin saarten suojasta ulommas. Takasuoran kryssipätkällä purjeet olivatkin sitten juuri oikeat ja vauhtia piisasi mukavasti. Kauimmaisella kiertomerkillä kääntyessämme myötätuuli-osuudelle tuuli lässähti taas oikein kunnolla. Välillä vauhti laski jopa alle kolmen solmun. Tässä vaiheessa johdimme edelleen kisaa, mutta Merinna (Elan 31) ja Aida (Antilla 30) saavuttivat uhkaavasti.

Taivas alkoi tummentua oikein tosissaan ja alkoi vimmattu vesisade. Yhtäkkiä olimmekin keskellä ukkosta ja tuuli huiteli jossain 15 m/s luokkaa ja myös kääntyi hetkessä 90 asetetta. Vene kesti nämäkin puuskat hienosti, mutta pari broachia saatiin silti aikaiseksi. Kelin ollessa hurjimmillaan Aida ja Merinna jäivät meistä. Heilläkin taisi olla ohjelmaa ihan riittävästi.

Loppumetreillä Merinna meni kuitenkin meistä ohi. 2000-luvun veneessä kun on hieman eri nousukulmat kuin tässä meidän raaserissa :) Mukava kuitenkin, että kampoihin pystyy pistämään tällekin. Veneet painivat ominaisuuksien ja varusteiden puolesta aika eri sarjoissa.

Maaliin tultiin taas jo melko hämärissä sijalla 2. Kilpailu kokonaiskisan 2. sijasta on tiukka. Aidaan vissiin pari pistettä matkaa ja 2 kisaa jäljellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti