Sivut

tiistai 25. syyskuuta 2018

Tiistaikisojen viimeinen osakilpailu 25.9

Tilanne jännittävä. Eroa Aidaan vain 1 piste ja tarjolla siis 2. sija kokonaiskilpailussa, mikäli saisimme kisoista yhden pisteen enemmän kuin he. Kisa ajettiin taas systeemillä aikaa ajalle, eli maalintulojärjestys ei vielä kertoisi koko totuutta.

Kisaan reippain mielin, sillä tuulta oli ihan mukavasti. Miehistössä Marko, Hakala ja minä. Spinnukamat viriteltiin kannelle, mutta 10 min ennen starttia päätimme, ettemme saisi vastaavaa hyötyä tällä lyhennetyllä radalla. Pääsisimme siis lähtemään melkein 3 minuuttia aiemmin radalle. Ilman spinnua tänään siis.

Startti meni aivan nappiin ja saimme ihan mukavasti vauhtia heti alkuun. III-Genoa osoittautui taas hyväksi valinnaksi. Huomasimme osan kisaajista reivanneenkin illan kisaa varten. Myötispätkällä Marko hoiti spiirapuomin virkaa puoshaalla ja vauhtimme olikin tasaisesti yli 6 solmua virsarilla. Spinnulla olisi voinut mennä puoli solmua lujempaa.

Kauimmaisena kääntömerkknä oli tänään Lehtisaaren itäpuolella oleva vihreä merkki. Siitä alkoi kova kryssi kohti kotia. Vendan napsahtelivat kivasti kohdilleen, eikä oikeastaan yhtään isompia virheitä sattunut.

Maaliin saavuimme ensimmäisenä, takanamme Merinna (aina lämmittää sen voittaminen). Seuraavista sijoista tulikin kova taistelu ihan maalisuoralle asti, kun Eowyn ja Aida skabasivat oikein tosissaan. Vähän ennen maalilinjaa Aida joutui taipumaan ja ajeli maaliin neljäntenä.

Laiturilla meitä jo onniteltiin kokonaiskisan 2. sijasta ja Aida kuvitteli jääneensä meidän taakse. Kun tulokset tulivat seuraavana päivänä, totesimme olevamme tasapisteissä Aidan kanssa ja jaoimme siis kokonaiskisan 2. sijan.

Olipa kiva kisakausi, vielä pari purjehdusta tarkoitus käydä tekemässä ja sen jälkeen valmistautua veneen nostoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti