Sivut

tiistai 18. syyskuuta 2018

Tiistaikisat 18.9, 4. sija

Viikon tiistaikisa käytiin lyhennetyllä radalla. Maalilinja oli siirretty Eps:n edessä olevalle puna-vihreä -portille, koska pimeä tulee jo huomattavasti aikaisemmin. Käytössä oli myös aikaa-ajalle laskentatapa, jota en edelleenkään oikein ymmärrä.

Miehistönä Marko, minä ja Petrus. Tuulta oli luvattu 7-8 m/s, joka nousisi iltaa kohti. Niinpä keulille valittiin Genoa III. Ennen starttia kävimme testaamassa lähtölinjan tilanteen ja totesimme, että ainakaan siihen ei tuuli tuntunut likimainkaan noin voimakkaalta. Viime hetkellä keulille vaihdettiin  I Genoa.

Startti missattiin n. 10 sekunnilla, mutta matkaan päästiin mukavasti. Me olimme liikkeelle spinnuvarustuksella, joten lähtö osaltamme oli 18.03.57. Manuelle oli lähtenyt liikkeelle jo tasalta ja Aida lähti jahtaamaan meitä ainoastaan 3 minuuttia perässä.

Kryssiä ekalle merkille, jonka jälkeen spinnun nosto. Spinnun skuutin pikalukko petti ja hetki mentiin spinnu lippuna, kunnes käännettyämme hetkeksi täysmyötäiselle, saatiin kulma kiinni ja spinnuttelu pääsi alkamaan. Eroa Aidaan tuli tällöin lisää ja Manuellen peräpeili alkoi tulla lähemmäksi.

Sitten mentiinkin pitkä pätkä kryssiä aina takamerkille asti, jonka aikana huomattiin että olin kiristänyt sisempiä vantteja liikaa, jolloin uloimmat vantit olivat löysällä ja sisemmät kireällä. Masto ei päässyt taipumaan kunnolla banaanille. Vaikutti varmasti vauhtiin ja homma on korjattava ennen viimeistä kisaa.

Uloimpana olleen kiertomerkin kierrettyä oli Aida ja Merinna menneet meistä ohi, mutta saavutimme heitä mukavasti kun saimme taas spinnun vetämään. Se oli kuitenkin vielä laskettava, sillä kulma oli liian suuri kun lähdimme Rysäkarin vihreältä kohti maalia. Vauhtia oli ihan mukavasti ja spinnukin nostettiin vielä kerran kun käännyimme kohti Isoa Vasikkasaarta. Loppumatka mentiinkin spinnulla ja maaliin saavuimme kolmantena veneenä. Purjevalinta osui taas kerran nappiin.

Kun keskiviikkona julkaistiin tulokset, olimme kuitenkin tasoitetun ajan myötä sijoittuneet illan kisassa neljänneksi.

Kokonaiskisassa olemme kolmantena ja eroa toisena olevaan Aidaan on ainoastaan 1 piste. Tulee jännä viimeinen kilpailu.


Ei kuvia, sen verran actionia :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti