Sivut

perjantai 12. toukokuuta 2017

Esikoisen 17v. synttäreitä paossa

Esikoiseni Maiju tähttää tänään 17v. ja oli kutsunut kotimme täyteen kavereita. Vanhukset ja sisarukset oli käsketty pois kotoa.

Miisan jengillä oli peli Järvenpäässä ja loppuperhe suuntasikin sinne kannustusmatkalle. Itselläni on huomenna Eeron jalkapalloturnaus Hangossa, mikä olisi minulle riittävä annos jalkapalloa tälle viikonlopulle. Niinpä suuntasin itsekseni merelle.

Aikaa olisi n 4 tuntia, ennen pimeän tuloa. Päätin suunnata uuden venekerhoni (toisen) saaripaikkaan Sakkeliin.

Tuulta oli n. 5 m/s, joten Vahtis eteni varsin mukavasti. Keskityin tällä reissulla taas kokemusten keräämiseen autopilotista. Hänen kanssaan alan tulla jo aika mukavasti jo juttuun.

Kryssimme ulkokautta Kytön liepeille, minkä jälkeen pääsimme kurvaamaan kohti Pentalaa. Laskin purjeet Pentalan saaren eteläkärjen salmessa ja otin n. 5 minuutin konemarssin Sakkelin laituriin. Ketään muita ei ollut paikalla, joten rantauyumisesta täytyi selvitä itse. Tuuli painoi ikävästi venettä sivusta, joten kerran missasin laiturille astumisen. Toisella kerralla onnistuin. Kävin tekemässä lyhyen tutustumiskierroksen rannassa ja lähdin kohti kotisatamaa.

Mukavan takatuulen puskemana pääsin etenemään kohti Suomenojaa. Tällä kertaa valitsin ns. puutarhaväylän. Nyt pärjäsi autopilottikin jo paremmin.

Kiva reissu ja taas pari toistoa yksin rantautumisista ja lähdöistä.
 
1 kommentti: