Sivut

maanantai 25. heinäkuuta 2016

Miehistö vaihtuu ja matka jatkuu

Lähdimme vaimon ja kahden nuorimman kanssa lauantaina kohti Lähteelää. Tuulta ei koko päivänä ollut riittävästi purjeiden nostamiseksi ja niinpä koko matka mentiin koneella. Reitiksi valittiin puutarhaväylä, että edes maisemissa olisi jotain katsottavaa. Tilaa satamassa oli mukavasti, mutta pitkälle iltaan tulijoita kuitenkin riitti. Kioskilta saatiin jätskiä ja virvokkeita. Eero Pilkki ja haavikalasteli ahkerasti saaden muutaman komean ahvenen. Aamulla marssimme koneella viereiseen Porkkala Marinaan, josta jatkaisin matkaa Ystäväni Petterin kanssa.

Suuntana olisi Inkoon Jakobshamnin vieressä Örrholmenissa sijaitseva Nybergin Kimmon möksä. Porkkalan selkä ylitettiin koneella ja annettiin Simradin styyrata. Viimeiset 5 mailia päästiin kuitenkin purjeilla ja Vahtis pistettiin ankkurin turvin kiinni vanhaan laituriin. Illalla päästiin isäntäperheen kanssa käymään Jakobshamnissa, jossa siemailimme maistuvat Aperol Spitzerit. Illalla vielä syötiin ja sanottiin kunnolla. Nuotiokin viritettiin vielä mukavan päivän päätteeksi.

Seuraava aamu valkeni kauniina ja isänä kattoi meille hulppean aamupalan rantakalliolle. Köydet irti ja uudestaan Porkkalan selän ylitykseen. Tietoa määränpäästä ei vielä ollut, kun ei ollut tuultaan. Tuuli kuitenkin nousi jossain kohtaa sen verran, että päätin nostaa purjeet. Muutama minuutti päästiin n.  4 solmun vauhtia, kunnes tuuli taas loppui kokonaan. Genoa alas ja kone käyntiin. 15 minuuttia ajettuamme koneella+isolla alkoi tuuli taas heräillä ja kone sammutettiin. Meidät ohitti jonkun ajan kuluttua c/r30 vene, joka oli minulle kova paikka 😉. Hetken kärvisteltyäni päätin nostaa spinnun, vaikka tuuli tulikin Tässä kohtaa suoraan sivulta. Äskeinen ohittaja saatiin hetkessä kiinni ja vauhtia oli mukavat 6 solmua äskeisen n. 4 solmun sijaan.

Nyt kun homma sujui mukavasti, päätettiin ajella spinnulla kotiin asti. Loppumetreillä tapahtui jotain ja spinnu oli rintsikoilla etuvantin ympärillä. Huomenna matka jatkuisi Eeron ja Maijun kanssa jonnekin...1 kommentti:

  1. Jess. Hienosti menee spinnulla. Isommille vaan kunnon vastusta.

    VastaaPoista