Sivut

sunnuntai 14. elokuuta 2016

Iltapurjehdus, naapurin pojat mukana

Keli oli aamulla tosi sateinen ja ukkonenkin paukkui oikein kunnolla. Ei todellakaan näyttänyt siltä, että samana päivänä purjehdittaisiin mihinkään. Ukkonen rikkoi lähitaloista vaikka mitä elektroniikkaa, mutta itse selvisimme vaurioitta.

Keli kuitenkin alkoi selvästi kirkastumaan puolen päivän jälkeen ja kun loppuperhe saapui kotiin jalkapallomatsista ehdotin iltapurjehdusta.

Eerolla oli mahtavat leikit kesken kavereiden kanssa, joten päätimme kysyä naapurin Bennyä ja Roopea mukaan. Lähtivät mielellään.

Sovimme porukan kanssa parin tunnin purjehduksesta rauhallisin liikkein, koska mukana oli ensikertalaisiakin. Tuulta oli kuitenkin 4-5 m/s, joten etenemään päästiin ihan mukavasti. Reitiksi valittiin Miessaaren ympäripurjehdus.

Eeron kaverit olivat innoissaan kallistelusta sekä veden pärskimisestä. Sukat ja housut kastuivatkin heti alkumetereillä. Miessaareen tykit ihastuttivat poikia jälleen kerran. Karkkipussi ja keksipaketti viihdykkeenä toimii aina.

Myöhemmin luin lehdestä, että Miessaaren länsipuolella on joku viemäriputki noussut pintaan ja sitä pitäisi veneiliöiden varoa. Ei näkynyt putkea, vaikka vierestä mentiinkin ohi. Hyvä näin.

Tällä iltapurjehduksella vaimo hoiti kipparin virkaa ja hoiti myös purjeiden laskun. Rantautuminenkin meni viimeisenpäälle!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti