Sivut

maanantai 22. elokuuta 2016

Nopea iltapurjehdus

Viikonloppu meni sorsastuksen merkeissä Porvoossa, mutta kun sieltä päätettiin lähteä kotiin heti sunnuntai-aamuna, tarjoutui mahdollisuus nopeaan iltapurjehdukseen.

Soittelin luottokaverilleni Petterille, joka kertoi olevansa Vuosaaressa melontaretkellä, mutta olisi kiinnostunut lähtemään seilaamaan. Mainitsin, että saattaisimme saada vettä niskaamme joten Petteri kävi kodin kautta hakemassa vedenpitävää vaatetta mukaan.

Melkein heti lähdettyämme alkoikin ripsimään vettä. Sada yltyi sitten kohta jo oikein rankkasateeksi asti, mutta hyvillä varusteilla tämä ei juuri haitannut.

Tuuli tuli melko harvinaisesta suunnasta, eli about kaakosta, joten nyt sai poikkeuksellisesti kryssiä ulos Suomenojalta. Siitä matkamme jatkui kohti haukilahden selkää. Jossain vaiheessa sadekin lakkasi ja purjeet+miehet pääsivät mukavasti kuivumaan. Ajoimme purjeilla Nokkalan sataman edestä ja laskimme rätit vasta Suomenojan satamassa.

Ajan viettäminen ulkoilmassa kelistä huolimatta on kyllä parasta.

Reissun päätteeksi kokkasin kotona rouvalle ja itselleni kyyhkyn rintafilettä ja kanttarellikastiketta. Olin valmis tulevaan työviikkoon. Tiistaina taas kisataan ja tämän hetken ennusteen mukaan todella miedossa kelissä. Sen näkee sitten.

Ensimmäinen reissu vissiin, missä ei tullut otettua yhtään kuvaa. Pistetään pari tunnelmakuvaa sorsastusreissusta. Veneiltiinhän sielläkin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti