Sivut

tiistai 16. elokuuta 2016

Yksinpurjehduskilpailu

Tällä viikolla ei pidetäkään perinteistä tiistaikilpailua, vaan kalenteriin on merkattuna yksinpurjehduskilpailu. Reitti ym. ovat ihan samat kuin normaalissakin tiistaikisassa, mutta nyt kisataan yksin. Tuuliennuste lupasi 10m/s ja puuskiin 15 m/s. Olin oikeastaan jo luovuttanut osallistumisen suhteen, mutta päätin mennä rantaan katsomaan olisiko lähtiöitä ollenkaan.

Sade taukosi juuri kun saavuin rantaan ja huomasin ainakin Merifen tekevän lähtövalmisteluja. Hetken tuumattuani soitin kotiväelle ja kerroin lähteväni kisaan mukaan.

Valmistelin veneen huolella ja valitsin purjeiksi isomman itseskuuttaavan fokan ja täyden ison. Keli ei vaikuttanut niin kovalta, kun ennusteessa luvattiin. Laiturista lähtö meni tosi hienosti ja olin liikkeellä n. 20 min. ennen lähtöaikaani. Melkein jo harmittelin, etten ollut valmistellut isompaa genoaa. Niin laimealta tuuli tuntui.

Lähtö meni mukavasti ja pääsin kivasti matkaan. Tuuli puvalteli pohjoisesta, joten kryssimistä olisi tiedossa vasta takaisin tullessa. Avotuulella Merife (Fe83) saavutti minua melkoisesti ja kauimmaisilla kääntömerkeillä tuli jossain vaiheessa ohikin. Paremman kryssitaktiikan ansiosta selviydyin maaliin sijalla 2. Mukana oli kolme venettä. Elan 311 vei jälleen voiton.

Bongasin myös pontaan nousseen viemäriputken, mistä on viimeaikoina kirjoiteltu.

Rantautuminenkin meni yksinään hienosti ja kokemuksena tämä sateinen yksinpurjehdus oli oikein mukava.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti