Sivut

keskiviikko 31. elokuuta 2016

Tiistaikisat 30.8.2016

Tähän kisaan sain houkuteltua Maijun mukaan, joka ei ennen ole kisoissa käynytkään. Ennusteista huolimatta keliä oli todella vähän tarjolla. Rantaan ajoissa, Genoa I keulille ja lähtölinjan ympärisöön harjoittelemaan. Pikkuhiljaa alueelle alkoi kerääntyä veneitä, ilmeisesti mahtava aurinkoinen sää houkutteli paikalle ennätysmäärän kisaajia.

Meidän vene sai kunnian lähteä ensimmäisenä matkaan ja lähtö menikin ihan mukavasti. Tuuli oli luoteesta, jonka vuoksi aallokkoa ei ollut ollenkaan. Kisa etenikin mukavasti aina Stora Bodön punaiselle asti, minkä jälkeen alkoi tasaisen tappava myötätuuliosuus lähes nollatuulessa. Siinä meistä menikin ohi kaikki muut paitsi arkkivihollisemme Merife. Sekin kyllä saavutti avotuulella melkoisesti. Aida oli tänään liikkeellä spinnulla, joten heidän kanssaan ei kisaa saatu pystyyn ollenkaan. Ylivoima oli murskaava.

Rysäkarin vihreälle päästiin 1-2 solmun nopeudella, jonka jälkeen edessä oli vielä kryssiminen maalilinjalle. Tehtiin yksi turha venda, jonka johdosta myös Merife meni ohi.

Positiivista reissussa oli mahtava aurinkoinen ilta tyttären kanssa, joka on aidosti kiinnostunut purjehtimisesta.

Auringon laskiessa mekin kuitenkin saavuimme maaliin. Kelit alkavat oikeasti olla jo vilakoita, kun ei aurinko ole lämmittämässä. Seuraavana päivänä tulosten saapuessa huomasimme, ettemme olleetkaan viimeisiä.

Tänään olisi selkeästi ollut spinnukeli, koska tuuli oli sellaisesta suunnasta, että sillä olisi voinut purjehtia puolet radasta.


1 kommentti:

  1. Upeita merellisiä kuvia! Minusta on ihan hauskaa aina lukea "purjehdusta". Ymmärrän juuri ja juuri mitä on kryssiminen =D. Mutta hyvältä kuullostaa!

    VastaaPoista