Sivut

keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

Siskon perheen kanssa päiväpurjehduksella

Olimme jo pitkään yrittäneet löytää sooivaa aikaa, että siskoni perheineen pääsisi purjehtimaan. Tänään sellainen saatiin järjestymään. Mukana reissussa mä, Eero, Riikka, Juha, Emppu ja Siiri.

Keli oli aika kevyt ja pilvipoutaa luvattu. Purjeet nostettiin Epsin edustalla, mistä suuntasimme kohti Kytötä. Sieltä puikkaus sisään kohti Pentalaa. Taivaalle oli alkanut kerääntyä tummempia pilviä, jotka näyttivät satavan myös vettä. Pentalan kupeeseen tultuamme kävin nopeasti vaihtamassa vedenpitävää vaatetta päälle Riikan ja Juhan hoitaessa purjehtimista. Heti kun sain kamat vaihdettua, alkoi melko reipas sade, jota kesti noin puoli tuntia. Lapset ja muut aikuiset painelivat sisätiloihin ja luukut pistettiin kiinni. Iloisesta naurusta päätellen sisällä oli ihan kivaa. Sateen loputtua tulivat muut taas ulos. Suomenojalle mentiin tiukasti kryssien, ehkä tuulikin vähän nousi.

Lapset leikkivät sisällä kaltevalla lattialla liukumäkeä ja oli suurta hupia kun vendan tullessa mäki kääntyi. Musana tänään Hevisaurusta ja PikkuG:tä...

Kiva reissu !

Eerosta on jo tosi paljon apua lähdettäessä ja saavuttaessa, koska tuntee veneen varusteet ja niiden sijainnit jo hyvin. Eero pystyy myös hienosti neuvomaan vieraita mm. wc:n käytössä.

Kotona Siiri ja Emppu olivat viritelleet sohvasta purjeveneen, jota ajettiin bikineissä. Raikas meri-ilma kuitenkin vaati veronsa ja Siiri oli nukahtanut ruokapöytään.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti