Sivut

keskiviikko 19. kesäkuuta 2019

Tiistaikisat 18.6

Kerrankin oli luvattu vähän reilumpaa tuulta kilpailupäiväksi. Tähän kisaan sain miehistöäkin mukaan, kun Hakalan Mikko lupautui mukaan.

Olin Juhannusta varten ottanut veneestä pois III-genoan, sekä spinnun sillä Juhannuksen nelihenkistä porukkaa varten tilaa tultaisiin tarvitsemaan. Kisan ajaksi luvattiin tuulta n. 9 m/s, mikä olisi juuri passeli keli III Genoalle. Toin sen takaisin veneelle.

Valmistelin itsekseni veneen lähtöä varten ja Mikko saapui rantaan puoli kuuden aikaan. Satamassa ei paljoa tuullut, mutta luotimme ennusteisiin ja asensimme keulille III genoan. Starttiviivalle tuulta kuitenkin oli ihan mukavasti ja purje osoittautui ihan ok valinnaksi.

Startti onnitui hyvin ja pääsimme kivasti heti liikenteeseen kryssille. Manuelle edessä oli reivannut isoa purjetta ja kun myötätuuliosuus alkoi, saavutimme sitä jo melkoisesti. Ohi mentiin heti Eps:n portin jälkeen. Muu fleetti pysyi myös hyvän matkan päässä, eivätkä meitä ainakaan liikaa saavuttaneet.

Myötispätkät vedettiin puoshakaa spiirapuomina käyttäen ja vauhti pysytteli koko ajan 5,5 - 7 solmun tietämissä.

Svinön salmessa Merinnna (Elan 31) saavutti meitä vauhdilla huomattavasti parempien kryssikulmien ansiosta, emmekä lopulta pystyneet pitämään sitä takanamme vaan hävisimme muutamalla veneenmitalla.

Hieno 2. sija kuitenkin kisassa, jossa oli 6 venettä mukana. Aida pysyi takana selvästi ja sehän merkkaa :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti