Sivut

tiistai 31. toukokuuta 2016

Ensimmäiset kisat

Meritie järjestään tiistai-iltaisin purjehduskilpailun, jossa lähtöaika määräytyy veneen LYS-luvun mukaan. Viikko sitten meitä pyydettiin kisaan mukaan ja siitä se ajatus sitten lähti....

Tänään olisi edessä ensimmäiset purjehduskilpailut. Rataan oli tutustuttu sunnuntaina, joskin pari radan merkeistä unohtui silloin kiertää. Perjaatteessa rata oli kuitenkin tuttu.Olimme rannassa hyvissä ajoin ja pohdiskelimme, miten lähtö kannattaisi tehdä. Menimme lähtöalueelle hyvissä ajoin ja aluksi ajelimme lähtölinjan lähistöllä pelkällä isolla purjeella. Muutama minuutti ennen lähtöä nostimme myös I genoan. Meidän lähtöaika taulukon mukaan olisi 18.01.01. Paljoa ei tästä myöhästytty, joten ihan hyvin meni. Seuraava vene meidän perään lähti n. 4 minuuttia myöhemmin. Ensimmäisillä poijuilla ero ei paljoa kaventunut, mutta uloimmaisella kiertomerkillä teimme taktiikkavirheen, koska emme tunteneet rantoja niin hyvin kuin kanssakilpailijat. Avotuulisella osuudella Stora Bodön merkille ajaessamme Antilla 30 ja Fe-83 saavuttivat meitä ja lopulta Antilla 30 meni sitten ohikin.Isommat ja Lys-luvultaa nopeammat veneet ohittivat meidät, kiertäessmme kauimmaista vihreätä. Pari venettä saatiin pidettyä takana ja loppusijoitus taisi olla 4. Veneitä oli mukana yhteensä 6 kpl.

Kuvissa näkyvä vene (FE-83) tuli pahimmillaan n. 5 metriin päähän takakaiteesta. Oli aika kuumottavat oltavat kun kilpakumppanin keulan liplatus kuului niin läheltä. Saivat hyvin peietettyä meidän tuulen myötätuuliosuudella, mutta kun viimeiseltä poijulta käännyttiin sivutuuleen, saatiin eroa luotua hieman lisää. Eroa maalissa oli 6 sekuntia. Aivan mahtava kokemus ! Ensi tiistaina uudestaan.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti