Sivut

torstai 26. toukokuuta 2016

Joko nyt purjeilla ?

Sääennuste lupaili kevyttä tuulta, mutta pelotteli myös mahdollisella sateella. Aika iltapurjehdukselle järjestyi, koska rakas vaimoni lupasi hoitaa Eeron viemisen jalkapallo harkkoihin. Lähdin heti töiden jälkeen valmistelemaan venettä, jotta pääsisimme ajoissa liikkeelle. Ystäväni Antti oli lupautunut edellisiltana lähteä kaveriksi merelle.

Aikataulu hieman venyi ja niinpä minulla olisi aikaa tehdä kaikki valmiiksi lähtemistä varten. Tänään olisi tarkoitus koittaa itseskuuttaavaa fokkaa, vaikka kelin puolesta keulalle voisi nostaa isompaakin purjetta. Lähdön lähestyessä sain puhelun, että Maiju ja Annikin olisivat lähdössä mukaan. Mukavaa !

Itseskuuttaavalla fokalla ajelu osoittautui erittäin mukavaksi ja helpoksi. Purje on kooltaan tosi pieni, mutta jaksoi kevyessä n. 4m/s tuulessa liikuttaa venettä jo tosi mukavasti. Välillä mentiin melkein 6 solmun nopeuksilla. Sadekaan ei meitä kastellut.Kiersimme Miessaaren ja laskimme purjeet Ison Vasikkasaaren salmessa, jonka jälkeen ajelimme koneella takaisin Suomenojan satamaan. Antti hoiti ohjailun, joten sain kaikki valmistelut rantautumista varten tehtyä vielä liikkeessä ollessamme.

Lähdöt ja rantautumiset eivät vie paljoa aikaa, joten pienillekin retkille on ilo lähteä.

Tänään on ollut jäsenhakemusten käsittely Meritiellä ja viikonloppuna olisi tarkoitus siirrättää pukki vanhasta talvisäilytyspaikasta Suomenojalle. Elämme jännittäviä aikoja.

Pistin tilaukseen samanlaisen Hario -kahvinkeittovehkeen, jota veneen aikaisempi omistaja hehkutteli blogissaan.

1 kommentti:

  1. Hienoa, ettei sitten teidän reissulla satanutkaan vaikka sääennuste oli sitä lupaillut. Vein veneeni kuukausi sitten talvisäilytykseen. Odotankin kesää, niin pääsee taas hieman purjehtimaan.

    VastaaPoista