Sivut

lauantai 3. syyskuuta 2016

Sateinen retki Suomenlinnaan

Ohjelmassa oli yön yli -purjehdus äijäporukalla, kun ystäväni Antti lupautui lähtemään reissuun mukaan. Varsinaista kohdesatamaa ei oltu päätetty ja päätös Suomenlinnasta tehtiinkin ajaessamme koneella ulos Suomenojan satamasta. Huonoa keliä oli luvattu, vaikkei lähtöhetkellä vielä ripsinytkään. Ajattelimme, että jos keli on tosi kurja, on mukavampi olla jonkunlaisten palveluiden äärellä.

Kauaa ei matkaa tarvinnut tehdä, kun ensimmäiset vesipisarat jo tipahtelivat taivaalta. Sateesta huolimatta nostimme purjeet ja suuntasimme kohti Suomenlinnaa. Olin edellispäivänä hankkinut uudet Muston purjehdushousut, jotka pääsivätkin heti testiin. Myös saappaat kaivoin kaapista ensimmäistä kertaa tänä kesänä.

Matka meni mukavasti kryssien ja Hernesaaren edustalla pääsimme läheltä katsomaan joidenkin isojen katamaraanien kisaa. Kovaa menivät !

Suomenlinnan satama oli ensimmäisen satamakierroksen aikana aivan täysi, mutta yksi hieman pienempi kolo laiturin alkupäässä oli kuitenkin vapaana. Lähdimme siihen yrittämään, mutta kolo oli veneellemme kuitenkin n. 20 cm liian kapea. Siinä sitä ihmtetellessämme tuli naapuriveneen porukat paikalle ja kertoivat olevansa lähdössä. Yes !!

Kun vene oli saatu kunnolla parkkiin, alkoi vedentulo oikein tosissaan ja oli siirryttävä sisätiloihin. Tummaa rommia, olutta ja Lidlin eväitä nautiskellessamme oli itseasiassa ihan tunnelmallista istuskella lämpimässä veneessä sateen suojassa.

Illalla kävimme Valimossa syömässä ja tutustumassa Suomenlinnan panimon tuotteisiin. Ruoan jälkeen käytiin vielä kävellen hakemassa iltakaljat Siwasta. Vettä tuli koko ajan lisää. Kävimme myös miesten saunassa klo 21.00 vuorolla, joka oli tosi suosittu.

Jossain vaiheessa huomasimme, että keulaluukku tiputtaa patjalle vettä tasaiseen tahtiin ja maston juurella oleva pistoke vuotaa tiputtaen vettä lattialle wc:n edessä. Näille ei kyllä kummallekaan voisi tehdä mitään juuri nyt.

Aamu valkeni huomattavasti kirkkaampana kuin edellispäivä. Veneessä nautitun aamupalan jälkeen oli aika suunnata kotiin. Raitisilmamyrkytys oli melkoinen. Nukkumaan klo 21.00.

Kyllä purjehdus on upeata, kelissä kuin kelissä !Ei kommentteja:

Lähetä kommentti