Sivut

tiistai 13. syyskuuta 2016

Tiistaikisat 13.9.2016

Edellisessä kisassa käytimme menestyksekkäästi myös spinnua ja näin oli tarkoitus tehdä tänäänkin. Keliksi oli luvattu 2-4 m/s, jonka olisi määrä kestää koko kisan ajan. Tuulen suuntana olisi tällä kertaa pohjoinen, minkä vuoksi spinnua pääsisi käyttämään entistä enemmän.

Kävimme ennen kisaa lähtöalueella harjoittelemassa ja katsomassa tuulen suuntia, sekä arvioimassa spinnun käyttömahdollisuuksia.

Kisassa oli tällä kertaa 7 venettä. Uutena veneenä mukana oli 1 H-vene, joka pääsi matkaan ensimmäisenä. Me lähdimme toisena ja heti perään Aida ja Merife.

Lähtö ei mennyt aivan putkeen ja kesti hetken ennenkuin saimme spinnun ylös. Spinnu toi mukavasti vauhtia ja eroa ilman spinnua meneviin alkoi kertyä heti alkumatkasta. Ensimmäisen poijun kierrettyämme tuuli kävi melkolailla sivulta, jonka vuoksi spinnu oli hieman vaikea saada vetämään. Skuuttasimme spinnun aivan liian kireälle, jonka johdosta sekä Merife, että Aida saavuttivat meitä kauheaa vauhtia. Aida pääsi puikkaamaan ohi aika alussa, emmekä sitä enää saaneet kiinni. Kun ymmärsimme skuutata spinnun enemmän pussille, saatiin mekin vauhtia ja kasvatimme eroa Merifeen edelleen. Myös H-vene tuli tässä kohtaa ohitettua.

Spinnulla päästiin purjehtimaan aina Stora Bodölle asti, minkä jälkeen alkoi tasaisen tappava kryssiosuus. Tässä kohtaa isompien veneiden purjepinta-alasta johtuva etu alkoi näkymään, varsinkin kun tuuli alkoi tyyntymään.

Vauhtia riitti jonkun verran aina Svinön satamalaiturille asti, minkä jälkeen tuuli loppui kokonaan ja matkavauhtimme laski 0,5 solmun tietämiin. Viimeiselle halssille saimme hieman tuulta ja pääsimme ylittämään maalilinjan kilpailuajan puitteissa 20.53.35. Sijoituksemme taisi olla 5.

Sen verran vähiin on valo käynyt, että rantautumiset tehtiin jo aika pimeässä kelissä. Marko joutui kiiruhtamaan kotiin ja itse jäin veneeseen pakkaamaan spinnun takaisin pussiin ja selvittelemään köydet. Paikkasin myös spinnuun tulleen pienen reijän teipillä.

Vielä on yksi kisa jäljellä, johon todella toivon hieman reippaampaa tuulta. Tämänhetkinen ennuste onneksi lupailee vähän enemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti