Sivut

keskiviikko 7. syyskuuta 2016

Tiistaikisat 6.9.2016, Spinnu käytössä

Ennusteet olivat lupailleet tosi rauhallista keliä aiempina päivinä, mutta viimeisin ennuste lupasi kuitenkin 6-7 m/s. Tuulta pitäisi riittää myös koko kisan ajan.

Miehistöksi lupautui veneeni aikaisempi omistaja Marko. Rannassa arvoimme sopivaa setuppia purjeille. Valitsimme keulalle Genoa III:n. Testailulle jäi aikaa n. puoli tuntia, jonka aikana päätimme lähteä tähän kisaan spinnuvarustuksella. Marko viritteli spinnukamat kannelle hetki ennen lähtöä. Kisaan oli tänäänkin tulossa ennätysmäärä veneitä (6-7)

Lähtö meni aivan pipariksi meidän ollessa lähtölinjalla about 15 sekuntia myöhässä. Siitä kuitenkin paineltiin kohti ensimmäistä kiertopoijua, jonka jälkeen nykäisimme spinnun ylös. Nyt alkoi tosissaan tulla eroa Merifeen ja jopa Aidaankin. Vene laukkasi mukavasti n. 6 solmun nopeudella. Seuraavalla kiertopoijulla spinnu otettiin alas ja laskettiin kajuutan luukusta sisään. Kätevästi se menee näinkin. Spinnun laskut tehtiin siten, että spinnupuomi päästettiin rauhallisesti kiinni etustaagiin, jonka jälkeen skuutista ryhdyttiin vetämään purjetta sisään. Kun skuutti oli saatu sisään rupesin päästämään löysiä gaijasta sekä spinnufallista. Varsin nopeasti purje oli saatu alas ja työnnettyä luukusta sisään. Sitten spinnupuomi alas ja kryssien kohti aavaa. Genoaa emme laskeneet ollenkaan spinnuajelun aikana, koska spinnussa riitti vetoa hyvin.

Kryssiosuus Stora Bodölle meni hienosti ja johdimme edelleen kisaa. Aida ja Merinna kuitenkin saavuttivat uhkaavasti. Kierrettyämme Stora Bodön punaisen nostimme spinnun uudestaan ylös ja saimme jälleen roppakaupalla vauhtia. Kohti maalilinjaa lähdettiin jälleen sivuvastaiseen. Vahtis kryssii tosi hyvään nousukulmaan Genoa III -purjeella, jota Aidan porukkakin kävi ihmettelemässä kisan jälkeen.

Viimeiselle kiertopoijulle tulimme toisena, jolloin ainoastaan Merinna oli mennyt meistä ohi. Aida oli kuitenkin n. 70 metrin päästä meistä. He nostivat viimeiselle halssille vielä spinnun ja saavuttivat meitä aivan mieletöntä vauhtia. Myös First 31,7 Mon Amie tuli takaa kovaa ja ohitti meidät juuri ennen maalilinjaa. Heillä ei ollut spinnua käytössä vikalla halssilla. Eroa Firstiin tuli maalissa sekunti.

Sijoitus tänään 4. Erittäin mukava kisa ja upeita hetkiä spinnun kanssa. Seuraaviin kisoihin spinnu on ehdottomasti otettava käyttöön jos mielii pärjätä.

Reissun tappiohin menee Genoa III -purjeen latta, joka lensi mereen kryssissä. Lattatasku vaatii fixausta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti