Sivut

perjantai 23. syyskuuta 2016

Yksinpurjehdus 23.9.2016 , kausi lähenee loppuaan

Koko kesän ajan olen suunnitellut visiittiä Haukilahden selällä olevaan Käärmesaareen, mutta ilmeisesti sen läheinen sijainti on aiheuttanut sen, etten ole siellä vielä tänä päivänäkään vieraillut.

Tuulta oli varsin vähän tarjolla, mutta halusin vielä mennä iltapurjehdukselle itsekseni. Heti satamasta lähdettyäni bongasin taas merikotkan lähietäisyydeltä. Nostelin purjeet heti satamasta lähdettyäni ja purjehdin läpi Ison Vasikkasaaren salmen. Haukilahden selällä pääsi tuuli taas vapaasti puhaltamaan ja matka alkoi edistyä. Kävin aivan Käärmesaaren laiturin vieressä pyörähtämässä ja jatkoin matkaa kohti Suomenojaa.

Mukava pieni iltareissu ja taas kokemusta myös yksin purjehtimisesta. Pistin lämppärin päälle 15 min. ennen rantautumista ja valmistelin köydet, purjeet ym. valmiiksi jo takaisin ajellessani. Rantautuminen ihan nappiin ja lyhyet löhöilyt vielä kajuutassa ennen kotiinlähtöä.

Pikkuhiljaa täytyy alkaa miettimään talvitelakoimiseen liittyviä askareita ja hankintoja. Kokemusta Glykoleiden ajosta ja öljynvaihdosta koneeseen ei entuudestaan olekaan, joten pientä jännitystä on ilmassa.

Muuten tämän veneen hommat ennen talvea ovat nopeat ja helpot tehdä. Jonkun verran veneitä on jo nostettunakin. Itselläni on vielä yhdet tiistaikisat ja yksi viikonloppureissu edessä. Eiköhän se sitten ole siinä. Hieno kausi.


1 kommentti:

  1. Helposti käy niin, että tulee lähdettyä "merta edemmäs kalaan", eli lähipaikat jää ja tulee ajeltua pidemmälle =). Kausi alkaa todellakin lähennellä loppua. Meilläkin on pari veneilyviikonloppua vielä edessä ja sitten on toden teolla suunniteltava nostopuuhia. Onneksi talvi menee nopeasti =D.

    VastaaPoista