Sivut

keskiviikko 14. kesäkuuta 2017

Kesälesken yksinpurjehdus

Perheen ollessa vielä mökkeilemässä, päätin hyödyntää kauniin illan purjehtien. Heti töistä päästyäni otin Vespan alle ja suuntasin rantaan. I genoa keulille ja matkaan. Nostin purjeet jo heti Suomenojan satamassa ja suuntasin kohti Vasikkasaaren kapeikkoa. I genoa tuntui ajoittain jopa liian isolta valinnalta ja vene kallisteli voimakkaasti puuskissa. Päätin kuitenkin pysyä valinnassani.

Vasikkasaaren salmessa jouduin pyytämään koneelta hieman apuja, sillä muuten kulku olisi pysähtynyt. Salmesta päästyäni Haukilahden selälle alkoi matka taas taittua ja kryssikulman loivennuttua myös kallistelu rauhoittui. Olin miettinyt kiertäväni Melkin, mutta mieli muuttui ja suuntasin ulospäin ajatuksena kiertää Rysäkari. Keli oli mielettömän lämmin ja ulkona tarkeni t-paidassa. Hain sisältä musiikkivehkeet ja pistin rentoa musaa soimaan. Oli todella nautinnollista purjehtia aavalla merellä lämpimässä, musiikin soidessa.

Kiersin Gåsgrundetin, jonka jälkeen suuntasin takaisin kotia kohti. Kotimatkalla kaupasta grillattavaa ja heti kotiin päästyäni grilli tulille ja päivällinen ulkona.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti