Sivut

tiistai 6. kesäkuuta 2017

Tiistaikisat 6.6.2017

Tämän viikon tiistaikisoihin meitä olisi Vahtiksessa kolmen hengen miehistö. Taitaa olla ensimmäinen kerta koko kisahistoriassa. Spinnuhommiin saattaisi tuoda hieman helpostusta.

Näissä kisoissa Artina33 -kippari Janne Ahonen ja Albin Nova -kippari Mikko Hakala. Keliä oli luvattu 3-5 m/s, joka hiipuisi iltaa kohden. I-Genoalla mentäisiin ja spinnu valmiiksi kannelle.

Kisoissa oli tällä kertaa 5 venettä, joista pääsimme LYS-lukeman turvin lähtemään radalle ensimmäisenä. Aida (Antilla30) ei näissä kisoissa käyttäisi spinnua, joten pääsi Merifen (FE83) kanssa lähtemään melko nopeasti meidän jälkeemme. Ensin kryssittiin ensimmäiselle kääntöpoijulle kalastajien pyydyksiä väistellen, minkä jälkeen nostettiin spinnu. Nosto meni erinomaisesti ja tuli huomattua että kyllä yksi lisäpari käsiä kummasti jeesaa hommassa. Myös lasku meni mukavasti ja jatkoimme kryssien kohti aavaa. Spinnulla teimme mukavasti eroa Aidaan ja Merifeen, mutta kryssiosuudella ero kyllä kaventui. Stora Bodön kääntömerkillä Aida oli jo saavuttanut meidät, mutta pääsimme silti merkille ensimmäisenä. Tästä alkoi n. 1,5 mailin myötätuuliosuus, missä jälleen nostimme spinnun ja saimme n. 100 metriä tehtyä eroa Aidaan. Merife jäi enemmän...

Sitten tuli ahnehdittua liikaa ja menetimme reilusti saavuttamaamme etua. Träskholmenin vihreälle tultaessa jiippasimme spinnun ja olin vakaasti sitä mieltä, että pääsisimme jatkamaan spinnulla tuulikulman muuttuessa n. 90 asteeeseen. No niinhän siinä ei käynyt ja kulma meni spinnulla ajeluun aivan liian kovaksi. Jouduimme ajamaan ko. käännöksen huomattavan pitkäksi, jolloin Aida paineli meistä ohi. Merifekin saavutti melkoisesti ja tässä kohtaa huomasimme, että kisoihin oli tullut myös Elan33 ja Hanse35, joita ei lähdön hetkellä vielä näkynytkään. Nekin päästelivät ohi...

Kryssiosuudella viimeiselle kääntöpoijulle teimme yhden vendan enemmän kuin Merife ja he pääsivät aivan meidän kantaamme kiinni. Heidän vauhtinsa oli sivumyötäisessä niin paljon kovempi, varsinkin kun pääsivät peittämään meidän tuultamme, että teimme pikaisen päätöksen nostaa vielä spinnu maalisuoralle. Sittenhän sitä eroa taas alkoi syntymään ja maalissa eroa oli n. 100 metriä meidän eduksemme. Kyllä se spinnu vaan on tehokas purje.

Mielettömän upea keli kisalle, jonka pystyi vetämään läpi t-paidassa. Lisää näitä !!

Ohessa pari Aidan miehistön ottamaa kuvaa meidän ohittaessa heidät spinnulla. Kiitos Marko ja Stefano ! Sen verran jännä kisa oli, että omia kuvia ei muistettu ottaa. Neljäs sija näistä sessioista.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti