Sivut

maanantai 5. kesäkuuta 2017

Retki Sakkeliin

Sunnuntaina aamupäivä toivuttiin eilisistä yliloppilasjuhlista ja käytiin Eeron fudismatsia katsomassa Espoonlahdessa. Sen jälkeen lähdimme Maijun kanssa purjehtimaan. Tavoiteena olisi käydä Sakkelissa. Tuuli oli melkolailla lounaasta, joten kryssimiseksi meni menomatka. Matka taittuin mukavasti melko kevyessä kelissä.

Ländäsimme Sakkeliin ja kävimme tutustumassa rakennuksiin ja grillipaikkoihin. Paikalla oli muutama vene ja saunakin lämpesi. Molemmat mökit ovat tosi tunnelmallisia vanhoine esineineen. Niissä olisi hyvä viettää aikaa esim. sadepäivän sattuessa. Olimme matkalla käyneet hakemassa hieman evästä ja teimme tulet rannan grillikatokseen. Söimme lihapasteijoita, sekä hodarit. Kyllä ruoka ulkosalla aina maistuu paremmin.

Takaisinpäin lähdettäessä totestin kelin olevan aika mainio spinnupurjehdukseen. Ajelimme koneella Kytön edustalle asti, missä totesin kelin olevan ok spinnuhommille. Pistin autopilotin ohjaamaan ja valmistelin kaikki spinnun nostoa varten. Maiju nautiskeli ja löhöili sisätiloissa.

Gåsgrundetin edessä spinnu nostettiin ja vauhtia tuli heti mukavasti lisää. Tuuli shiftaili ja vaihteli melkoisesti ja kääntyessämme ulkoväylältä kohti kotisatamaa saimme kertaalleen spinnun rintsikoillekin. Tästä emme kuitenkaan lannistuneet ja nostimme spinnun uudestaan. Spinnulla ajeltiinkin sitten tyylikkäästi aina Eps:n edustalle saakka, missä purjeet laskettiin ja koneveneilimme kotisatamaan.

Erittäin mukava reissu ja on todella mahtava huomata kuinka myös Maiju hommasta nauttii.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti