Sivut

lauantai 30. syyskuuta 2017

Kauden 2017 viimeinen purjehdus

Kausi lähenee loppuaan, mutta vielä aukesi mahdollisuus lähteä yhden yön mittaiselle reissulle. Kohteeksi valikoitiin tuttu ja turvallinen Sakkeli, koska sauna kolealla kelillä olisi todella tervetullut ohjelmanumero illaksi.

Reissussa tällä kertaa yksinään, joskin saisin illaksi seuraa kaimasta, sekä Jannesta, joka tulisi yöpymään poikansa kanssa omilla veneillään.

Ennen reissuun lähtöä kävin ruokakaupassa hakemassa hieman evästä, sekä Alkosta pullu punkkua lämmikkeeksi. Sitten vielä Miisan matsia katsomaan Espoonlahteen, jonka jälkeen suuntasin rantaan.

Pistin keulille itseskuuttavan fokan ja lähdin liikkeelle. Purjeet ylös Epsin edessä ja siitä rauhallisesti kryssien kohti Sakkelia. Vene kulki mukavasti haluttuun suuntaan, koska tuuli kävi idän suunnalta. Nautiskelin rauhallisesta menosta ja suuntasin Sakkelia kohti vasta Stora Härrön jälkeen.

Sakkeli satamassa ei ollut yhtäkään venettä, joten rantautumisesta täytyisi suoriutua itsekseen. Sehän sujui jo mukavasti. Pakkailin purjeet ja keittelin rantautumiskahvit. Paistelin vielä hyväksi havaitut nakkicroisantit lounaaksi. Reilu tunti oman rantautumiseni jälkeen saapui myös kaima Novallansa. Höpöteltiin mukavia ja nautittiin punaviinistä hiljaisessa satamassa.

Juuri ennen pimeän laskeutumista myös Janne ja Aaron saapuivat satamaan. Tämän jälkeen ryhdyimme saunan lämmitykseen. Vielä tarkeni käydä uimassakin ihan mukavasti.

Saunan jälkeen teimme tulet rannan grilliin ja paistettiin makkaroita+grillikylkeä päivälliseksi. Syömisen jälkeen vetäydyimme Jannen veneeseen pitämään levyraatia, jossa jokainen vuorollansa valitsi soitettavan biisin ja muut sitä sitten arvailemaan. Hauskaa oli.

Heräsin aamulla Jannen tepasteluun veneeni kannella. Janne kutsui veneeseensä aamupalalle. Nyt olisi kuulemma aika syödä veneen muonavarastot tyhjiksi. Kaikenlaista evästä sieltä löytyikin.

Aamupalan jälkeen irroittelimme kaikki köytemme ja suuntasimme kotiin. Itse nostelin purjeet Kytön edustalla ja nautiskelin kevyessä kelissä purjehduksesta melkein kotisatamaan saakka.

Tiistaina olisi vielä tarkoitus mennä kisaporukan kanssa purjehtimaan ja sen jälkeen grillaamaan. Omalla veneellä osallistumisen jätin kuitenkin väliin ja kävin maanantaina ottamassa isopurjeen pois puomilta, sillä sääennusteen mukaan nyt alkaisivat syystuulet ja vesisateet. Nostoajankohdasta ei vielä ole kuitenkaan tietoa. Öljyt ja suodattimet meinasin ennen nostoa vielä vaihdella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti