Sivut

tiistai 5. syyskuuta 2017

tiistaikisat 5.9, reipas keli -> voitto kotiin !

Pitkin viikkoa olin taas seurannut sääennusteiden kehittymistä viikkokisoja silmälläpitäen. Koko viikon tuuli on ollut aika reipasta, eikä se onneksi hyytynyt kisapäivällekään. Ennuste lupaili 9-10 m/s itätuulta ja sehän sopisi meille mainiosti.

Rantaan saavuttaessa vinkuivat sataman vantit upeasti ja loivat miehistöön hyvää uskoa tulevasta. Keulille pistettiin Genoa III ja täydellä isolla lähdettäisiin kisaan. Päätimme, että tänään emme spinnua käyttäisi, koska tuuli oli melkoisen puuskaista ja miehistöä mukana vain 3. Hakalan Mikko ja Tero tänään gastina. Ilman spinnua kisattaessa veneemme saa noin 3 minuutin hyvityksen lähtöajassa.

Muutama siivu ehdittiin radalla käydä testaamassa ennen lähtöämme ja totesimme purjevalintamme olevan mitä mainioin illan kisaan. Peräsimessä riitti juuri ja juuri pito myös kovissa puuskissa. Aika moni kilpakumppanimme näyttivät reivanneen. Jotkut jopa 2. reiville asti. Virhe.

Startti oli meiltä aivan nappisuoritus. Vene oli täydessä vauhdissa jo starttilinjalla ja ennen meitä lähtenyt Manuelle saavutettiinkin jo ennen ensimmäistä kiertomerkkiä. Siitä alkoi armoton kryssiminen kohti toista kiertopoijua, minkä ympäristö oli taas kerran täynnä treenaavia optareita. Muutaman erinomaisesti menneen vendan jälkeen saavutimme poijun ja pääsimme mukavassa sivutuulessa ajamaan kohti ulkomerkkejä. Ero takanatuleviin näkyi kasvavan koko ajan. Varsinkin kryssillä teimme huimasti eroa lisää. Sivumyötäisessä vauhtimme oli surffissa parhaimmillaan 7,8 solmua, jolloin SY Vahtis resonoi mukavasti ja silloin kippari+miehistö tietävät veneen kulkevan hyvin. Kilpailijoita tarkkaillessamme näimme monen erityisesti toppirikatun veneen broachailevan hallitsemattomasti. Meillä peräsimen pito riitti hienosti kun purjeita oli latistettu tuntuvasti.

Uloimpien kiertomerkkien jälkeen matka kotiin sujuikin avotuulissa eron takanatuleviin kasvaessa entisestään.

Sy Vahtis maalissa ensimmäisenä ! Eroa toiseksi tulleeseen Aidaan tuli lopulta n. 4 minuuttia. Sy Vahtis johtaa edelleen kokonaiskisaa !


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti