Sivut

sunnuntai 24. syyskuuta 2017

Sunnuntaipurjehdus

Olimme rouvan kanssa juhlimassa hänen serkkujensa 40+40 synttäreitä Turussa. Tanssijalka vipatti melko myöhään ja sunnuntaina kotiin palatessamme oli havaittavissa melkoista univelkaa.

Hetken mielijohteesta päätimme lähteä iltapurjehdukselle tuulettumaan. Eero sai puhuttua Bennyn kaveriksi, eli kaikki hyvin senkin puolesta.

Keliä oli ihan mukavasti, joten arvelin fokan olevan ok valinta keulille. Lähdimme tiistaikisoista tuttua reittiä seilaamaan kohti aavaa. Tarkoituksena oli kiertää vain Miessaari ja tulla sitten kotiin saunomaan.

Tuuli oli tosi puuskittaista ja kallistelua tuli puuskien myötä reilusti. Rouva ei niistä ole niin kauhean mielissään, joten yritin parhaani mukaan latistella purjeita ja ennakoida puuskat levangilla. Jonkun kerran onnistuinkin. Avomeren tullessa näkyviin alkoi myös aallokko kasvaa. Parit hyvät pärskeet saatiin kasvoillemme. Päästyämme Miessaaren kiertoon, loppui aallokkokin pian ja meno rauhoittui mukavaksi. Nyt alkoi vaimollekin jo maistua meno.

Miessaaren selkä päästiin kulkemaan hyvissä avotuulissa ja vauhtia taisi parhaillaan olla melkein 7 solmua. Vaimo pärjäsi hienosti pinnassa, vaikka meno myötäaallokkoon olikin melkoista kiemurtelua.

Vasikkasaaren salmi tultiin reilussa myötätuulessa melkein 6 solmun vauhtia. Kipparin oli pakko tarkistaa vedenkorkeus ennen reittivalintaa, sillä kaikumme näyttää normivedelläkin pahimmillaan 0,2 metriä vettä kölin alla. Hyvin siitä kuitenkin päästiin läpi. Satamaan surffailtiin pelkällä isolla, joka otettiin alas vasta aivan laiturin vieressä.

Ihan piristävä reissu ja hyvä happihoito. Seuraavaksi viimeisiin tiistaikisoihin !


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti