Sivut

tiistai 19. syyskuuta 2017

Tiistaikisat 19.9

Kisapäivänä tuuli vielä jonkun verran käydessäni työasioissa Helsingissä päivällä. Tuuli kuitenkin osoitti hyytymisen merkkejä kellon lähestyessä kuutta.

Kisamiehistönä tänään minä, Jonne, Hakalan Mikko ja Marko. Sovittiin että näemme rannassa vähän aiemmin tänään, että ehdimme testailla trimmejä kevyeen keliin. Puoli tuntia ennen lähtöä olimmekin lähtöalueella nostelemassa purjeita.

Tuulta oli ehkä 2 m/s ja spinnukin nostettiin ihan vaan nähdäkseen jaksaako tuuli kannatella spinnua normaaleilla skuuteilla vai pitääkö turvautua Bilteman polyesteri-skuutteihin. Kyllä spinnu jaksoi lentää, kunnes tuuli loppui kokonaan ja spinnukin putosi. Pitkä ilta tiedossa.

Ajelimme koneella lähtölinjalle, jolloin tuuli osoitti jo piristymisen merkkejä. Pikkuhiljaa muutkin kisaajat valuivat lähtöalueelle. Veneitä olisi illan kisassa 5 mukana.

Tuuli oli tänään koillisesta, joka on kyllä tosi harvinaista. Spinnulähtö siis ohjelmassa, mikä menikin kohtuullisesti. Ensimmäinen halssi mentiin osin spinnulla ja tuulen kääntyessä saaren takaa vaihtui kryssiksi ja spinnu piti ottaa alas. Siitä sitten kryssimällä kohti Epsin edessä olevaa kiertopoijua. Tämän jälkeen taas spinnu ylös. Aida meni menojaan, mutta Merifeen eroa ei juuri saatu. Spinnukulma oli aika tiukka.

Vaikka käytössä oli lyhennetty rata, jouduttiin taaimmainen punainen käydä kiertämässä, koska Aida ehti juuri ja juuri Lehtisaaren vihreälle ennen klo 19. Se pätkä päästiinkin spinnulla ja eroa Merifeen tuli mukavasti. Merinna (Elan 331) tuli kyllä ohi, mutta eroa ei spinnupätkällä juuri tullut enempää.

Kryssiosuudella Merinna ja Aida karkasivat. Alkoi olla aika selvää, että sijoituksemme olisi tänään 3. Tuulta pitäisi kuitenkin riittää Eps:n edessä olevalle puna-vihreälle portille asti. Sitäkin loppumetreillä jännitettiin.

Sijoitus lopulta 3. Sekä eteen- että taaksepäin oli reilusti eroa seuraaviin.

Vielä 1 virallinen ja 1 epävirallinen tiistis jäljellä. Sitten vene talviteloille. 1 yöpyminen kuitenkin tavoitteena ennen telakointia. Mukana myös snadi clippi videota menosta !Ei kommentteja:

Lähetä kommentti