Sivut

keskiviikko 6. syyskuuta 2017

Westhouse Cup, ratakisat 6.9.2017

Taas gastina First 36,7 -veneessä. Illan kisa olisi Westhouse Cupin päätöskilpailu ja se purjehdittaisiin ratakisata Haukilahdenselällä. Enpä ole aiemmin moisessa ollutkaan mukana. Lähtötilanne kisaan oli kutkuttava, sillä veneellämme olisi mahdollisuus sarjan 2. sijoitukseen, mikäli Touchdown (2ton.) saataisiin pidettyä takana.

2 lähtöä, joissa molemmissa kierrettäisiin rata kahteen kertaan.

Purjevalinta osoittautui taas haastavaksi, sillä puuskissa tuulta oli yli 10 m/s, mutta tasainen tuuli oli luokkaa 6 m/s. Keulille valikoitui Genoa I. Ensimmäinen kisoista meni mukavasti ja sijoituksemme oli 2. Edelle meni ainoastaan TouchDown. Jännäksi menee. Melkoista kallistelua oli ensimmäinen lähtö.

Toiseen lähtöön tuuli nousi vähän ja juuri ennen lähtöä keulille vaihdettiin fokka. Tämä osoittautui hyväksi valinnaksi, sillä kallistelu väheni ja vauhti pysyi. Toisessa lähdössä sijoituksemme oli myös 2. ja edelle pääsi ainoastaaan koko kauden kisoja dominoinut Speculator (Finngulf 41). Varsinaisia isompia virheitä ei tullut. Yhden kerran oli fokan skuutti engelsmannilla, joka yhden halssin verran söi vähän vauhtia.

Harmiksemme  kauden kokonaissijoitus jäi kolmanneksi ja eroa Touchdowniin tuli joitain desimaaleja.

Westhouse cupin kisat olivat itselleni erittäin mieluisa kokemus, josta sain taas paljon oppia kilpapurjehdukseen. Omia tiistaikisoja on jäljellä vielä 3 kpl, joten kausi jatkuu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti