Sivut

tiistai 26. syyskuuta 2017

Viimeinen osakilpailu tiistaikisoissa 26.9

Edessä viimeinen tiistaikisa missä meidän jengillä olisi mahdollisuus jopa kokonaiskisan voittoon. Keliä oli luvattu 5 m/s ja sen verran rannassa varmaan tuulikin. I Genoalla liikkeelle siis.

Tilanne ennen viimeistä kisaa oli todella kutkuttava. Johtomme oli 4 pistettä ja laskeskelin etukäteen, että mikäli Aidan ja meidän väliin ei tulisi kolmea venettä enempää, olisimme jaetulla 1. sijalla.

Tuuli oli kisapäivänä suoraan idästä, mikä tarkoitti alkuun kryssimistä ja lopussa spinnuttelua. Mukana illan kisoissa oli 4 venettä (Merinna, Aida, Merife ja me). Käytössä oli lyhennetty rata, eli lehtisaaren vihreältä käännyttäisiin takaisin ja maali olisi Suomenojan sataman edessä. Kisamiehistössä tänään itseni lisäksi Jonne, Janne ja Hakalan Mikko.

Startti sujui mukavasti, mutta Aida ja Merife kummatkin saavuttivat meitä kevyessä tuulessa kryssittäessä ja menivät ohi jo Eps:n edessä olevalla puna-vihreällä portilla. Pystyimme kuitenkin ehkä hieman jopa saavuttamaan heitä, kun pääsimme väljemmille vesille, jossa tuuli hieman nousi.

Lehtisaaren vihreällä olimme kolmantena ja takana oli enää Merinna, joka olikin lähtenyt paljon myöhemmin LYS-lukunsa takia. Tässä kohtaa saimme spinnun vihdoin käyttöön ja rupesimme hienosti saavuttamaan sekä Aidaa, että Merifeä. Näytti siltä, että ohitukseen ei tulisi menemään kauaa aikaa. Takaisin spinnutellessamme ahnehdimme turhaan yhden viittojen välin, missä kulma spinnulle oli aavistuksen liikaa. Olisi ehdottomasti kannattanut ottaa spinnu pois ja mennä tuo väli Genoalla. Merife ja Aida tekivät tässä meihin lisää eroa n. 50 metriä. Siinä sählätessämme myös Merinna meni menojaan.

Suunnan taas muututtua suotuisammaksi saimme spinnun kunnolla vetämään ja ero Aidaan ja Merifeen alkoi kaventua nopeasti. Ennen viimeistä kiertomerkkiä olimme parin metrin erolla ohittaneet Merifen, mutta spinnun lasku jäi liian myöhäiseksi, emmekä päässeet kääntämään Merifen eteen, jolloin meillä olisi ollut mahdollisuus pysyä tuulen ylapuolella ja tulla kisoissa kolmanneksi. Tässä kisassa maalissa siis viimeisenä.

Kisan jälkeen muut veneet tulivat onnittelemaan kokonaiskisan voitosta, vaikka itse olin sitä mieltä että tällä järjestyksellä olisimme Aidan kanssa tasapisteissä.

Torstaina tulokset sitten vihdoin julkaistiin ja niinhän siinä kävi, että kun 8 parasta kisaa ainoastaan lasketaan, olimme lopputuloksissa tasoissa Aidan kanssa.

Hieno kausi kokonaisuudessaan ! Ensi kaudelle on suunnitelmissa osallistua muihinkin kisoihin ja toivottavasti pääsisi mukaan kisaamaan myös muilla veneillä paljon.

Tästä reissusta ei ole yhtään kuvaa, sen verran jännää oli...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti